7-in-1 mobiele NAS

Noud van Kruysbergen
0

QGenieQGenie is de naam van een draagbaar NAS-systeem van QNap voor het onderweg draadloos opslaan, back-uppen en delen van bestanden. Dankzij zijn accu van 3000 mAh kan de QGenie ook fungeren als draadloos toegangspunt (accesspoint) voor het delen van de toegang tot internet, en tevens als energietank voor je telefoon of tablet. Het apparaat kan ook je contactpersonen back-uppen en ophalen vanuit Android- en iOS-apparaten.

QGenie wordt met een schuifknop geactiveerd, waarna je een grote collectie bestanden kunt gebruiken en delen via een unieke wifi-SSID. Dankzij het zakformaat kan hij overal mee naar toe en kun je via de mobiele app Qfile bij je hierop opgeslagen mediacollecties. Het apparaat moet het volgens de fabrikant ruim 10 uur volhouden op een acculading. Bovendien kunnen alle bestanden automatisch worden gesynchroniseerd met je NAS thuis zodra er een verbinding is met een pc of Mac waar Qsync op ingeschakeld is.

Meer over

NAS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er