Windows 11 bestanden terugzetten – zo herstel je ze

Alieke van Sommeren
0

In Windows 11 bestanden terugzetten vergt wat voorbereiding en het maken van een vangnet. Met een Windows 11 back-up houd je je bestanden in de standaardmappen (en meer als je wilt) beschermd tegen ongelukken: crashes, wissen, overschrijven, foute upgrade, het kan allemaal gebeuren. Bij Windows 11 kun je je bestanden back-uppen of een herstelpunt aanmaken. Via de back-up kun je bestanden terugzetten.


Windows 11 bestanden terugzetten


In Windows 11 bestanden terugzetten

Bij het maken van de back-up heb je keuzes gemaakt, welke mappen er gedupliceerd zijn en waar ze opgeslagen staan. Je bibliotheken met daarin je foto’s, films, muziek, documenten, contacten zijn daarmee beschermd, maar alles wat er later, na de laatste back-up op de computer is gedaan staat niet in de back-up.


1 – Na back-up van Windows 11 bestanden terugzetten

Op de overzichtspagina van ‘Back-up maken en terugzetten’ staat na het afronden van de eerste succesvolle back-up het sub­kopje ‘Mijn bestanden terugzetten’ om bestanden terug te zetten.

Windows 11 bestanden terugzetten


2 – Welke bestanden wil je terugzetten in Windows 11

Dan wordt gevraagd welke bestanden en mappen je wilt terugzetten. Aan de rechterkant kun je bladeren door bestanden en mappen. Kies voor ‘Een andere datum selecteren’.

Windows 11 bestanden terugzetten


Blijf op de hoogte van Windows 11 en ontvang de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


3 – Kies uit de back-up welke bestanden je wilt terugzetten

Je ziet vervolgens een lijst met de beschikbare back-ups. Kies de back-up waar vanuit je je bestanden wilt terugzetten en bevestig je keuze met OK.

Windows 11 bestanden terugzetten


4 – Selecteer de bestanden

Rechts zie je een aantal keuzes om bestanden te selecteren. Kies voor Zoeken voor een specifiek bestand, voer een zoekterm in en selecteer een of meerdere bestanden en bevestig met OK.5 – Geselecteerde bestanden terugzetten in Windows 11

De geselecteerde bestanden verschijnen in het selectievenster. Voeg eventueel nog andere bestanden of mappen toe. Zodra je tevreden bent met je keuze, klik je op Volgende.


6 – Waar zet je de bestanden terug

Je kunt kiezen uit herstellen naar de oorspronkelijke locatie of een locatie naar keuze. Bij die laatste keuze wordt de submappenstructuur netjes behouden. Maak je keuze en druk op Terugzetten.

waar zet je bestanden terug


7 – Conflicten bij bestanden die al bestaan

Mocht je bestanden terugzetten die nog (als oudere versie) op de oorspronkelijke locatie staan, dan krijg je de keuze wat je wilt doen. Onderaan kun je dat op alle conflicten laten toepassen.

kies uit de dubbele bestanden


8 – Afgerond en eventueel foutmeldingen

Is het terugzetten succesvol afgerond? Mooi. Mocht er toch nog iets niet in de haak zijn bij het terugzetten, dan geeft de laatste bevestigingspagina de reden van de mislukte terugzetpoging weer.

Afronden bestanden terugzetten


Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Meer over

Back-ups

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 11 Instellingen aanpassen

In Windows 11 Instellingen aanpassen is constant aan het verandering onderhevig. Het Configuratiescherm wordt minder belangrijk.

Windows back-up maken: zo bewaar je je bestanden veilig op Windows 11

In dit artikel laten we zien hoe je bij Windows 11 jouw bestanden kunt back-uppen of een herstelpunt kunt aanmaken. De Windows backup stelt je vervolg...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er