Mail-account toevoegen in Windows 11 – ontvang e-mail op extra adres

Alieke van Sommeren
0

In de Mail-app van Windows 11 kun je ook extra e-mail adressen toevoegen en zo een extra mail-account aanmaken. In deze korte workshop leggen we in een paar stappen uit hoe je een mail-account kunt maken. Mail-account toevoegen in Windows 11

Met de Mail-app van Windows 11 heb je alles bij de hand voor het ontvangen, versturen en organiseren van je verzameling e-mails.

Je kunt je berichten beheren binnen je Outlook.com-account (technisch gezien een Microsoft-account) en van overige e-mailaanbieders zoals Google, ­Yahoo!, iCloud of een andere internetprovider.

Van die laatste moet je dan wel de POP- of IMAP-gegevens weten om je mail te kunnen ophalen en versturen.

Bij het opstellen van een nieuw mailbericht heb je ook de mogelijkheid om tekstopmaak toe te passen op een vergelijkbare manier zoals dat bij een tekstverwerker gaat.

Hier leggen we uit hoe je in een paar stappen een mail-account kunt toevoegen in de Windows 11 app, zodat je e-mail ook kunt ontvangen op een ander, extra adres.


Krijg meer praktische tips voor Windows 11!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


1 – Extra mail-account toevoegenin Windows 11

Door links op Accounts te klikken verschijnt op een balk de optie om een extra e-mailaccount toe te voegen via ‘Account toevoegen’. Kies uit de lijst weer het soort account dat je gaat toevoegen.

mail-account windows 11


2 – Tweede mail-account verschijnt in linkerkolom

Zodra je door alle stappen heen bent, krijg je een bevestiging dat het account toegevoegd is. Tegelijk verschijnt in het linkerdeel van je beeld het tweede account in het overzicht.

mail-account windows 11


3 – Postvak IN samenvoegen

Als je wilt dat alle inbox-berichten van je accounts in één postvak IN samenkomen, moet je ze koppelen. Klik links op Accounts en kies in het menu rechts voor ‘Postvakken IN koppelen’.

mail-account windows 11


4 – Keuze maken uit de mail-accounts

Alle toegevoegde accounts verschijnen in een overzicht. Zet een vinkje voor het account waarvan je het postvak IN je in het gecombineerde één postvak IN wilt teruglezen en klik op Opslaan.

Welk account gebruik je


5 – Weer ontkoppelen van het mail-account in Windows 11

Als je de berichten van meerdere accounts niet meer in één bak wilt laten samenkomen, is de koppeling ongedaan te maken. Kies via Accounts voor ‘Gekoppeld postvak IN’ en vink accounts uit.

Loskoppelen van gebruikte account


6 – Bepalen welk account de afzender is

Bij gekoppelde postvakken IN krijg je bij het opstellen van een nieuw e-mailbericht de vraag vanaf welk account het nieuwe bericht verzonden moet worden.

verzenden vanaf welk account

Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows Mail-app optimaal instellen in Windows 11: zo simpel doe je het

Met de Windows Mail-app van Windows 11 heb je alles bij de hand voor het ontvangen, versturen en organiseren van je verzameling e-mails. Zo gebruik je...

Windows 11 Instellingen aanpassen

In Windows 11 Instellingen aanpassen is constant aan het verandering onderhevig. Het Configuratiescherm wordt minder belangrijk.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er