Beveiligingscamera installeren – Ezviz W2D plus C3A

Redactie
0

Ezviz is de consumentenlijn van Hikvision en brengt dan ook beveiligingsproducten op de markt die eenvoudig te installeren zijn. Bij de Ezviz C3A Duo Pack met basisstation is een handleiding voor de installatie eigenlijk overbodig.

De C3A-camera lijkt sterk op een Arlo Pro, al ziet het er allemaal net iets meer plastic uit. Na het opladen van de camera­batterijen kan het geinige basisstation aangesloten worden. Het is verder een kwestie van aanzetten, netwerkkabel aansluiten voor de 100-Mbit-verbinding en op de Sync-knop drukken op het basisstation en op de camera. Voor wie dat toch graag even stap voor stap beschreven wil hebben:

  1. Klik de behuizing van de ­camera open en plaats de batterij. Doe dit voor beide camera’s.  De batterij houdt het circa negen maanden vol op een lading.
  2. Sluit het basisstation aan op het stopcontact en de router.  Er wordt automatisch verbinding gemaakt met je netwerk.
  3. Druk op de Sync-knoppen. Druk eerst op de Sync-knop van het basisstation. Houd daarna de Sync-knop van de camera’s ingedrukt totdat deze tegen je beginnen te praten. De koppeling wordt gemaakt.

Ezviz basisstation koppelen camera Sync

Hierna kun je de Ezviz-app installeren voor iOS of Android. De app is er in het Nederlands, maar is nog in ontwikkeling en kan bijvoorbeeld wat onvertaalde tekst bevatten. Het gebruik spreekt echter voor zich. De set in de app toevoegen is een kwestie van account aanmaken en daarna op het plusteken klikken in de app. Vervolgens scan je de QR-code aan de onderzijde van het basisstation.

Gebruik

Na het installeren van de app (beschikbaar voor iOS en Android) en het aanmaken van een Ezviz-account konden we bij de instellingen van de camera’s en het basisstation. De app is er in het Nederlands, maar daar stonden bij de iOS-versie nog Deense teksten en opties tussen – de software is op dit moment dan ook nog in ontwikkeling. De app scant automatisch naar beschikbare camera’s.

Handig is dat je meerdere camera’s tegelijk kunt bekijken in de app, maar toch minder handig dat elke camera na korte tijd in de slaapmodus gaat en je dus geen beeld meer hebt. Voor het batterijgebruik is dat natuurlijk wel een goede optie. Bij de beeldinstelling kun je kiezen uit Standaard, Hi-Def en Ultra HD, maar dat slaat niet op de beeldkwaliteit (die is maximaal full-hd) maar op de netwerkbandbreedte. Je kunt ook een luide sirene instellen voor als er beweging wordt geconstateerd door (een van) de camera’s. Bij het detecteren van beweging is het jammer dat je geen bewegingszone(s) kunt instellen. Het detecteren geldt dan ook altijd voor het hele beeld.

Met de functie Opname kun je ter plekke een video op­nemen, met Momentopname maak je foto’s, die vervolgens niet in de Galerij verschijnen maar bij ‘Meer / Mijn album’. Met de mogelijkheid beelden op een microSD-kaart op te slaan voldoet de set helemaal aan de hedendaagse eisen. Er is overigens ook een Ezviz-cloud als je die wilt gebruiken.

Hieronder in het kort de specificaties van het systeem:

Ezviz C3A Duo Pack met basisstation

Draadloos videobewakingssysteem
FabrikantEzviz, www.ezviz.eu/nl
MeegeleverdW2D-basisstation, 2 × C3A-camera, voedingen met usb-micro-usb-kabels, bevestigingsvoet met schroeven, mini-handleidingen
Eigenschappen basisstation 100 dB sirene, tot 6 camera’s, 100-Mbit/s-netwerkaansluiting
Eigenschappen camera’s 2 megapixels, 1080p, IP65, beeldhoek 126o, 5500mAh lithium-batterij, 2,4GHz-wifi, microSD, tweeweg-audio, nachtzicht (infrarood)
Shoplink en prijsEZVIZ by Hikvision C3A DUO Pack, € 399

 

Deel dit artikel

Lees ook

Zo installeer je NextCloud op een Raspberry Pi met NextCloudPi

De voordelen van de cloud zonder je data weg te geven: NextcloudPi voor de Raspberry Pi maakt het mogelijk. Zo installeer je het.

Bestand verwijderen lukt niet? Zo wis je vergrendelde bestanden en mappen!

Windows wil soms niet een bepaald bestand verwijderen of weigert een map te wissen. Met de juiste aanpak lukt het toch. Lees meer over de tools, mogel...

0 Praat mee