Valve Index VR-headset

Alieke van Sommeren
0

Valve wil met de Index de concurrentie flink opschudden en gooit daarvoor onder andere een 144Hz-modus en afzonderlijke vingertracking in de strijd.

De Index van Valve gaat ondanks de prijs van 1080 euro aardig vlot over de toonbank. Je stelt hem net zo in voor gebruik als de HTC Vive die Valve samen met HTC ontwikkelde.

Eerst zet je twee Lighthouse-kastjes in de hoeken van de ruimte (of beter: aan de muur). Daarna loop je met ingedrukte controllers door de ruimte. Het draagcomfort is beter dan bij de Vive, ook na wat uren zit de headset nog comfortabel. De lens- en oogafstand regel je met een draaiknop.

De geïntegreerde nearfield-speakers zijn erg goed gelukt. De Lighthouse-kastjes produceren helaas wel een hoorbare pieptoon en de tracking raakt van slag door zonlicht en spiegelende objecten.

Valve Index VR

De resolutie per oog ligt hoger dan bij de Rift, maar in de praktijk merk je niet meteen het verschil. De lenzen hebben wel een kleinere sweetspot. De displays zijn op te schroeven tot 144 Hz, maar 120, 90 en 80 is ook mogelijk. Maar voor de hogere snelheden moet je pc aardig aan de bak.

Dankzij een lus voorkom je dat bij het openen van je handen de controllers uit je handen vallen. De positie van elke afzonderlijke vinger wordt geregistreerd dankzij de 87 ingebouwde sensors.

Valve Index
display / resolutielcd (1440 × 1600 pixels per oog)
interfacesDisplayPort 1.2, USB 3.0, Bluetooth
prijs€ 1080

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Oculus Go: betaalbare VR-headset

De Oculus Go is een betaalbare autonome virtual reality-headset.

Oculus Quest VR-headset review

De zelfstandig opererende en verder volledig draadloze Oculus Quest moet een goede virtual-reality-ervaring bieden zonder kabels en pc. Een korte revi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er