USB-C monitor aansluiten via uitbreidingskaart

Marco den Teuling
0

USB-C monitor aansluiten uitbreidingskaart DisplayPort PCIe

Wil je een USB-C monitor aansluiten maar heb je geen geschikte uitgang op je pc? De PCIe-kaart 89582 van Delock biedt twee snelle USB-C-poorten en een DisplayPort-ingang en maakt het mogelijk wel een USB-C-monitor aan te sluiten.

Van snelle usb-poorten kun je er in de praktijk nooit genoeg hebben. Delocks PCIe-uitbreidingskaart heeft niet alleen twee USB 3.1-poorten, maar biedt ook de mogelijkheid op één daarvan een USB-C monitor aan te sluiten. Om dat te doen, moet je de DisplayPort-uitgang van de pc (achterop het moederbord) verbinden met de ingang van de uitbreidingskaart. Een passende kabel wordt meegeleverd.

De USB-C-poort ondersteunt DisplayPort-versie 1.2 met een maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het doorsturen van het grafische signaal werkte meteen: met een USB-C monitor van Dell haalden we resoluties van 3840 x 1600 pixels met een verversingssnelheid van 60 Hz.

De ASMedia-chip ASM 1142 is verantwoordelijk voor de usb-poorten. Hij maakt gebruik van een snelle PCIe 3.0- lane of alternatief van PCIe 2.0 x2. Met de snelle externe USB-C ssd Sandisk-SSD Extreme 900 haalden we op de usb-poort een leessnelheid van 880 MB/s – meer mag je van die chip ook eigenlijk niet verwachten.

Per usb-poort staat tot 7,5 watt aan uitgangsvermogen ter beschikking. De stroomvoorziening werkt uitsluitend via de PCIe-interface.

USB-C monitor voor minder kabels

Deze PCIe-uitbreidingskaart is bedoeld voor een kleine doelgroep: er komen wel steeds meer monitoren die met USB-C werken maar doorgaans hebben ze ook andere inputs. Voordeel van de monitor aansluiten via USB-C is wel dat het aansluiten van randapparatuur gemakkelijker gaat, als de monitor tenminste ook een ingebouwde usb-hub heeft. Als uitbreidingskaart om alleen meer snelle usb-poorten te hebben is deze kaart te duur.

PCIe-uitbreidingskaart met USB 3.1 type C en DisplayPortFabrikantDelock, delock.comModelnaam89582Shoplink en prijsDelock 89582, circa € 80

Delock 89582

 

Meer over

USB

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er