USB-C monitor aansluiten via uitbreidingskaart

Marco den Teuling
0

USB-C monitor aansluiten uitbreidingskaart DisplayPort PCIeWil je een USB-C monitor aansluiten maar heb je geen geschikte uitgang op je pc? De PCIe-kaart 89582 van Delock biedt twee snelle USB-C-poorten en een DisplayPort-ingang en maakt het mogelijk wel een USB-C-monitor aan te sluiten.

Van snelle usb-poorten kun je er in de praktijk nooit genoeg hebben. Delocks PCIe-uitbreidingskaart heeft niet alleen twee USB 3.1-poorten, maar biedt ook de mogelijkheid op één daarvan een USB-C monitor aan te sluiten. Om dat te doen, moet je de DisplayPort-uitgang van de pc (achterop het moederbord) verbinden met de ingang van de uitbreidingskaart. Een passende kabel wordt meegeleverd.

De USB-C-poort ondersteunt DisplayPort-versie 1.2 met een maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het doorsturen van het grafische signaal werkte meteen: met een USB-C monitor van Dell haalden we resoluties van 3840 x 1600 pixels met een verversingssnelheid van 60 Hz.

De ASMedia-chip ASM 1142 is verantwoordelijk voor de usb-poorten. Hij maakt gebruik van een snelle PCIe 3.0- lane of alternatief van PCIe 2.0 x2. Met de snelle externe USB-C ssd Sandisk-SSD Extreme 900 haalden we op de usb-poort een leessnelheid van 880 MB/s – meer mag je van die chip ook eigenlijk niet verwachten.

Per usb-poort staat tot 7,5 watt aan uitgangsvermogen ter beschikking. De stroomvoorziening werkt uitsluitend via de PCIe-interface.

USB-C monitor voor minder kabels

Deze PCIe-uitbreidingskaart is bedoeld voor een kleine doelgroep: er komen wel steeds meer monitoren die met USB-C werken maar doorgaans hebben ze ook andere inputs. Voordeel van de monitor aansluiten via USB-C is wel dat het aansluiten van randapparatuur gemakkelijker gaat, als de monitor tenminste ook een ingebouwde usb-hub heeft. Als uitbreidingskaart om alleen meer snelle usb-poorten te hebben is deze kaart te duur.

Delock 89582

PCIe-uitbreidingskaart met USB 3.1 type C en DisplayPort
FabrikantDelock, delock.com
Modelnaam89582
Shoplink en prijsDelock 89582, circa € 80

 

Meer over

USB

Deel dit artikel

Lees ook

Anker PowerCore+ PD 45W powerbank voor laptops

Als de accu van je smartphone onderweg leeg raakt en er geen stopcontact binnen handbereik is, is een powerbank een praktische oplossing. Het zou voor...

Samsung Galaxy Tab S6 review en koopadvies

De Samsung Galaxy Tab S6 (voorganger van de Tab S7) is nog steeds een interessante tablet die ook voor werk ingezet kan worden. Hij is bovendien inmid...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er