Slim je fiets op slot met de I Lock It GPS

Alieke van Sommeren
1

Met de ILockIt GPS vergrendel je je fiets via je smartphone en maak je het dieven nog lastiger met een onzicht­bare extra beveiliging.

De ILockIt wordt geleverd met verstel­bare klemmen voor als je een afwijkend fietsframe hebt. Door de bewegende delen is de behuizing niet waterdicht, maar de fabrikant heeft de interne elektronica wel afgedicht. Tijdens het testen leverden gesimuleerde regenbuien geen problemen op. Met een volgeladen accu ben je een heel seizoen onder de pannen.

Bij het installeren wordt het slot eenmalig gekoppeld aan de app (Android, iOS). Vanaf dat moment kan het slot met een tik van je vinger worden bediend. Dat kan ook automatisch wanneer je smartphone en het slot op een instelbare afstand elkaar naderen of van elkaar verwijderd raken.
Als de twee elkaar lange tijd uit het oog verloren hebben of als de telefoon opnieuw opgestart wordt, werkt de automatische herkenning soms niet en moet je de app erbij pakken.

ILockIt GPSHeb je je telefoon niet bij de hand? Dan kan het slot worden geopend met een zelfgekozen code. De ILockIt heeft ook bewegingssensoren die een 110 dB(A) luid alarm af laten gaan zodra je fiets wordt bewogen. Een stil alarm instellen kan ook. In beide gevallen stuurt het slot de huidige gps-coördinaten door zodat de app in realtime kan zien waar je fiets uithangt.

De benodigde simkaart met data is voor de eerste twee jaar inbegrepen in de aankoopprijs. Daarna ben je 2,90 euro per maand kwijt. Er is ook een plug-in kettingslot te krijgen.

I Lock It GPS
uitrustingaccu, bluetooth, sim, gps, sirene
systeemeisensmartphone met Android / iOS
prijs€ 200

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Head-up display voor de fietshelm

In autowereld is het al langer bekend: de head-up display, waarmee je informatie kunt zien zonder je ogen van de weg af te nemen. De USEE van O-Sync...

Review: slimme fietsnavigatie SmartHalo

Een SmartHalo op je stuur werkt onder andere als fietsnavigatie met behulp van een RGB-ledring. Maar hij biedt nog meer dan dat. De SmartHalo heeft b...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Pieter
Lezer
Pieter

Never buy it limited gps protection, unlocked bikes can not send GPS positions….