Roccat Vulcan 120 AIMO gaming toetsenbord

Alieke van Sommeren
0

De Vulcan 120 AIMO van Roccat is een high-end toetsenbord met RGB-verlichting en polssteun. Hij werkt met Roccats eigen Titan-switches.

De Vulcan 120 heeft alles wat een gamer wil: degelijk gebouwd, mechanische switches en RGB-verlichting.

De eigen Titan-switches zijn te vergelijken met Cherry MX Browns. De behuizing van de switches is extra stevig en transparant. Hierdoor straalt het licht naar alle kanten uit over de geborstelde zilverkleurige metalen backplate.

De keycaps zijn halfhoog en je vingers vallen comfortabel in de kuiltjes van de keycaps. Jammer dat de spatiebalk en omringende toetsen bol zijn.

Het typgevoel is prettig voor zowel gamen als veel typen. De aanslag van de toetsen is hoorbaar maar niet hinderlijk en het tikken voelt vrij licht.

De behuizing van de Titan-switches is extra stevig en transparant. Hierdoor straalt het licht naar alle kanten uit. Je vingers vallen prettig als vanzelf in de halfhoge keycaps.

Rechtsboven zitten drie drukknoppen voor het muten /selecteren van tracks en een draaiknop die werkt als volumeregelaar of als dimmer voor de verlichting. De knoppen werken prima maar vallen iets uit de toon gezien de rest van het toetsenbord.

Roccat AIMO 120

Via de software van Roccat regel je de verlichting. De polssteun klikt magnetisch vast, maar oogt en voelt wat goedkoop aan.

Voor een paar euro minder haal je de versie zonder polssteun in huis (Vulcan AIMO) en de nieuwste versie in de vorm van de Vulcan 121 AIMO heeft Titan speed-switches met een aangrijppunt van 1,4 mm.

Ter vergelijking: de tactile-switch van de AIMO 120 heeft een aangrijppunt van 1,8 mm.

soort switchRoccat Titan tactile, 1,8 mm aangrijppunt
afmetingen462 mm × 235 mm × 32 mm
gewicht1150 gram
prijs€ 160

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er