Review: Asus Zenbook Flip

Redactie
0

Asus Zenbook Flip

De Zenbook Flip is fraai afgewerkt. Hij doet zuinig en uitermate stil zijn werk. Daarnaast vraagt Asus relatief weinig voor dit model van 13,3 inch.

De markt van pc’s krimpt al jaren, maar voor notebooks zijn consumenten nog zeker bereid geld uit te geven. De Zenbook Flip vertegenwoordigt Asus in de populaire categorie van 12,5 tot 13,3 inch. De behuizing is volledig van metaal en ziet er daarmee chic en goed afgewerkt uit. Het spiegelende scherm had wat lichter gekund, maar dankzij het IPS-panel hebben we op de kleuren en de kijkhoek niets aan te merken.

Aan de rechterkant zit een USB 3.0-aansluiting. Een tweede poort is van het type C, maar je kunt het apparaat er niet mee opladen. Net als de andere klassieke type A-uitvoering aan de andere kant is die alleen geschikt voor USB 3.0. Ook is links nog een sd-kaartlezer aangebracht. Rechts zit verder nog de aansluiting voor de voeding, de audio en een stekker in microformaat (µHDMI). De body is namelijk te dun voor een normale hdmi-aansluiting. Asus heeft dan ook een stekker ingebouwd in het formaat dat je ook vaak bij tablets tegenkomt.

De toetsenbordindeling is prima, alleen zijn de toetsen zelf met 19 × 17,5 mm relatief klein; bij elke toetsaanslag was bij ons testmodel een zacht geklapper te horen. ZenBook-eigen is tegenwoordig dat je het zonder toetsenbordverlichting moet stellen. Het grote touchpad herkent gestures tot vier vingers.

Metingen

Door de Core m3 heeft de Asus geen ventilator nodig. Toch worden de onderdelen in het apparaat voldoende gekoeld en haalt de Zenbook Flip hoge waarden in de benchmarks. De kreet ‘volledig stil’ op Asus’ website wordt helemaal waargemaakt. Onze geluidsmeter bleef zowel bij een idle desktop als bij belasting op 0 sone staan.

De accu hield het idle met een schermhelderheid van 100 cd/m2 ruim 13,5 uur vol; draadloos surfen was met 200 cd/m2 zo’n 10 uur mogelijk. Bij video’s en 3D met maximale helderheid bedroegen de waarden 6,9 respectievelijk 4,4 uur. Na iets meer dan 1,5 uur is de accu weer opgeladen. De via USB 2.0 verbonden kaartlezer kan met 36 MB/s niet het maximum halen uit snelle SDXC-kaarten.

De ZenBook Flip UX360CA is een prima notebook – en dat voor een relatief lage prijs. Voor andere modellen van bijvoorbeeld Dell of HP met gelijkwaardige specificaties betaal je vaak heel wat meer. Variatie is er alleen in hoeveelheid werkgeheugen (4 of 8 GB), opslagcapaciteit (128, 256 of 512 GB) en Windows 10-versie (Home of Pro).

De door ons geteste versie had 8 GB werkgeheugen en een ssd van 256 GB. Heb je niet per se zo veel gigabytes nodig, dan kun je 300 euro besparen door te kiezen voor 4 GB ram en 128 GB opslag.

De Zenbook Flip is te koop met een zwarte of goudkleurige behuizing. Hij was oorspronkelijk niet alleen gepland met een Full HD-scherm, maar ook met een resolutie van 3200 × 1800 pixels. Asus noemt deze optie ook bij de Zenbook Flip, maar we hebben hem nog niet teruggezien in webshops of op vergelijkingssites.

asus-zenbook-flip-tabel

Deel dit artikel

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er