Reiner SCT Authenticator

Redactie
0

De Reiner SCT Authenticator beveiligt online accounts met 2FA. Dit is vaak handiger en makkelijker dan een smartphone-app gebruiken.

De SCT Authenticator is een stand-alone apparaat met numeriek toetsenbord en kleurendisplay. Hij kan geen verbinding maken met de buitenwereld, zodat trojans geen kans krijgen. Nieuwe accounts worden toegevoegd door met de camera een QR-­code te scannen.

Na het inschakelen druk je tweemaal op de OK-toets om het apparaat in de scanmodus te zetten. De toegang kan worden beschermd met een pincode. Verder kun je accountgegevens herschikken en wissen en de ­batterijstatus en het serienummer controleren via het menu. De Authenticator is uitgerust met een klok, die nodig is voor de op tijd gebaseerde codes. Een reservebatterij zorgt dat je de vier AAA-batterijen in ongeveer een minuut kunt vervangen zonder de tijd te verliezen. Volgens de fabrikant gaan de batterijen vijf jaar mee bij 500 TOTP-codes per jaar.

Oorspronkelijk kon deze authenticator slechts tien accounts onthouden, maar de fabrikant heeft dat aantal sinds firmware­versie 2.06 verhoogd tot 60. Het updaten van de firmware is creatief opgelost via het scannen van opeenvolgende QR-codes in een video op het Reiner Akademie YouTube-­kanaal.

reiner authenticator

 


Ontvang de laatste informatie door je in te schrijven op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

back-upbatterij
makkelijk te bedienen
betaalbaar

Reiner SCT Authenticator
FabrikantReiner
soort OTP / accountsOATH-TOTP (SHA 1, SHA 256, SHA
display1,77-inch TFT
resolutie128 × 160 pixels
energievoorziening4 × AAA
shop en prijsamazon.nl € 37

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Trojan steelt opgeslagen wachtwoorden van browsers

Volgens Trend Micro circuleert de trojan PASSTEAL momenteel in verschillende varianten op Warez-sites en het BitTorrent-netwerk. De malware leest de w...

Biometrie: wachtwoorden altijd bij de hand

Met je lijf als wachtwoord (biometrie) hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden. Ook al wordt dit makkelijker dankzij nieuwe aanbevelingen of hulpm...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er