MSI Pro AP241 review: de compacte oplossing voor o.a. thuiswerken

Alieke van Sommeren
0

Op zoek naar een all-in-one-pc voor het thuiswerken of juist voor op kantoor? Misschien is deze van MSI wel wat voor jou! Je komt er alleen achter door deze MSI Pro AP241 – review verder te lezen!

MSI Pro AP241 11M - review

In elkaar zetten en aansluiten

De MSI Pro AP241 11M is in twee tellen in elkaar gezet: klik de voet aan het staande deel en dat staande deel op zijn beurt aan de VESA-bevestiging – en klaar ben je. Vervolgens is het nog een kwestie van de bescheiden adapter aan het lichtnet koppelen, de netwerkkabel, de muis en het toetsenbord aansluiten en dan is je pc klaar voor gebruik zodra je de stappen voor het installeren van Windows doorlopen hebt.

Design

Het 24 inch grote scherm oogt netjes met aan drie kanten een zeer dunne rand en een matte coating tegen hinderlijke reflecties. Bij een blik op de achterkant verraden vooral de ventilatieroosters bovenin met daarachter zichtbare metalen koelribben dat het hier om meer dan alleen een beeldscherm gaat.

Het scherm is niet in hoogte instelbaar of te draaien, als je dat wilt zul je moeten investeren in een monitor-arm. Het scherm van je af of naar je toe kantelen kan wel.

De powerled rechtsonder op de rand van het scherm lijkt door de uitstulping op een powerknop. Maar de daadwerkelijke powerknop zit rechtsachter op het scherm verstopt, met links daarnaast de twee knoppen om direct de helderheid van het scherm aan te kunnen passen.


Ontvang  informatie en tips over all-in-one-PC’s, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Aansluitingen

Achterop aan de onderkant van het uitstulpsel waar de pc-componenten inzitten, zit ook het overgrote deel van de aansluitingen. Aan de rechterrand zitten nog twee usb-poorten (type A) onder handbereik. Links achterop zit er nog een uitsparing voor een Kensington-lock.

Resolutie en geluid

De verhouding tussen het 24-inch formaat van het scherm en de native resolutie (full-hd) is prettig werken. Als je toch wat meer werkruimte wilt, is er een HDMI-poort om een extra scherm op aan te sluiten. Dat scherm mag een maximale resolutie van 4K hebben met een ergonomische 60 Hz refreshrate. De all-in-one heeft ingebouwde luidsprekers die voldoende zjjn voor de systeemgeluiden en een achtergrondmuziekje. Voor beter geluid is de line-out beschikbaar en er is een mic-in voor een headset voor videomeetings.

Ventilators van de MSI Pro AP241

De ventilators van de all-in-one produceren bij weinig belasting soms toch een vervelend zeurderig geluid. Bij het draaien van Cinebench R23 (score: 4775 punten bij de multicore-test) kreeg de all-in-one uiteraard meer warmte te verstoken. Daarbij werd de pc duidelijker hoorbaar, maar was er geen zeurderige ondertoon aanwezig.

Conclusie

De MSI Pro AP241 is een compacte oplossing voor als je geen zin hebt om het bureau in je werkkamer of huiskamer voller te zetten dan nodig. Met deze all-in-one-PC kun je alle dagelijkse pc-taken prima verrichten. De Pro AP241 is te krijgen in een witte of zwarte uitvoering.

Is deze all-in-one-pc toch niet hetgeen waar je eigenlijk naar op zoek bent voor bijvoorbeeld het thuiswerken? Wees niet getreurd! MSI heeft namelijk tot en met 2 oktober  2022 heel wat Back 2 Office Deals online staan die misschien beter passen bij jouw wensen!

Of je nu op zoek bent naar een multifunctionele notebook zoals de Summit Flip line-up, of naar de grafische krachtpatsers zoals de Content Creation series, voor iedereen is er wel een geschikt model beschikbaar. Uiteraard vergeet MSI de gamers ook niet. Daarom is er ook veel korting op de nodige gaming modellen.

MSI Pro AP241 11M – review – plus- en minpunten

+ opgeruimd bureau dus prima voor het thuiswerken
+ prima voor meeste pc-taken
soms zeurderig fangeluid

MSI Pro AP241 11M specificaties

ProducentMSI, msi.com
processorIntel Core i5-11400 2,6 GHz
geheugen / storage8 GB DDR4 / 512GB-M.2 SSD
display / resolutie23,8 inch / 1920 × 1080 (ips, mat)
aansluitingen2 × USB 2.0 type A (zijkant), HDMI 1.4 out, COM-poort, 4 × USB 3.2 Gen 1 type A, netwerkpoort, mic-in, line-out, Kensington-slot
meegeleverdadapter, standaard
Shoplink en prijsInformatique, circa 950 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 05, 2022, pagina 26).

Lees meer over all-in-one-PC's in c't 06/2024

Meer over

MSI

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er