Logitech Pro Keyboard: clicky mechanisch & TKL

Alieke van Sommeren
0

Logitechs Pro Keyboard is gebouwd in samenspraak met professionele gamers: stevige bouwkwaliteit, clicky mechanische switches en TKL voor betere ergonomie.

Bij het TKL-formaat (‘TenKeyLess’) is een stuk van het toetsenbord weggelaten, en kun je de muis(mat) dichterbij leggen. Dit is meer ontspannen voor je schouders. Bij gaming heb je het numerieke deel toch niet nodig.

Een bijkomend voordeel is dat het toetsenbord makkelijker in een tas verdwijnt om mee te nemen.

De aansluiting op het toetsenbord voor de kabel (micro-usb) is een drietand-versie. Hierdoor zit de kabel lekker stevig vast, en hoef je niet kijken welke kant ook alweer boven moet.

Logitech Pro Keyboard

Het toetsenbord heeft een matte coating, voelt erg degelijk aan en het gebruikte font is prettig leesbaar. Naast een gaming-knop (zodat je niet per abuis naar de desktop kunt wisselen tijdens het gamen) en een knop voor de verlichting zitten er geen extra toetsen op.

Onderop zitten uitklapbare voetjes voor meerdere standen, en anti-slip rubber voeten.

De switches zijn GX blue clicky, vergelijkbaar met de Cherry MX blue switches. Het aangrijppunt ligt op 2 millimeter, en met 50 gf is de toetsaanslag prettig licht. De totale travel ligt op 3,7 millimeter.

GX clicky switch

Je voelt niet alleen de bump, maar er is ook een duidelijke klik. Als je flink aan het gamen of typen slaat, produceer je een behoorlijke bak herrie. Misschien niet leuk voor de omstanders, maar het typgevoel is wel bijzonder prettig.

Zoals bij alle Logitech gaming-producten speelt de G HUB-software de centrale rol bij het instellen. 12 programmeerbare F-toetsen en onboard lichtprofielen maken het geheel af.

Mocht je op zoek zijn naar een vergelijkbaar toetsenbord, maar zelf de switches willen bepalen of zelfs meerdere switches willen mixen: de Logitech Pro X die twintig euro duurder is, heeft vervangbare switches. Losse switch-kits kosten 50 euro.

afmetingen361 × 153 × 34 mm
aansluitingmicro-usb
switchesGX Blue clicky
bijzonderhedenTKL (geen numeriek deel)
prijs€ 130

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

Roccat Vulcan 120 AIMO gaming toetsenbord

De Vulcan 120 AIMO van Roccat is een high-end toetsenbord met RGB-verlichting en polssteun. Hij werkt met Roccats eigen Titan-switches.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er