iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger

Alieke van Sommeren
0

De Roomba i7+ heeft een basistation met een normale stofzuigerzak. Als de Roomba terugkomt om opgeladen te worden, wordt zijn opvangbak leeggemaakt. In de zak van het basisstation kun je tot 30 keer een volle bak kwijt.

Het is overigens geen geheel nieuw idee om het basis station de opvangbak van een stofzuig robot te laten legen, maar tot nu toe is dat nog niet echt doorgebroken. De Roomba i7+ beschikt over een 360- graden camera om zijn weg te vinden. De kleinere hinder nissen herkent hij dan met infrarood sensors en mechanische contacten.

iRobot Roomba i7+

Na een aantal afgeronde stofzuigrondes navigeert de Roomba gericht door je huis. Het navigeren met de camera betekent wel dat er geen bewegende delen zijn, maar met laser krijg je wel een preciezere navigatie voor elkaar. De Roomba hield regelmatig een paar seconden pauze om de omgeving weer in zich op te nemen.

Kleine delen van de vloer onder bijvoorbeeld stoelen en tafeltjes werden vaak overgeslagen. De app geeft aan wanneer de plattegrond ‘af’ is en laat je de grenzen tussen ruimtes verschuiven. De zuigperformance is op zowel gladde vloeren als tapijt verder prima. Het basisstation is wel erg handig, maar de totaalprijs van de stofzuigrobot is wel behoorlijk slikken.

iRobot Roomba i7+

FabrikantiRobot
Afmetingen (l × b × h)34  × 34  × 9,2 cm
Gewicht3,4 kg
Opvangbak, accuduurongeveer 700 ml, ongeveer 2 uur
Prijs€ 1200

Meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Neato Botvac D5: robotstofzuiger met beperkingen

De Botvac D5 robotstofzuiger van Neato doet vlijtig zijn werk, maar is net een tikkie minder slim dan we hadden gehoopt. Neato levert met de Botvac D...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er