Game review: Windbound

Alieke van Sommeren
0

games_windbound-intro-online

Platform: WindowsPS4Xbox, Switch  / Uitgever & ontwikkelaar: Deep Silver5 Lives Studios / € 30

De indiegame Windbound begint met een scène waarin je met je bootje gescheiden raakt van je stam en overboord slaat. Je belandt op het strand van een onbekend eiland.

Met je trouwe mes struin je vanaf nu eilanden met elk hun eigen flora en fauna af. Op die manier begin je langzaam je gereedschap uit te breiden en zorg je dat je voldoende eten naar binnen krijgt, al dan niet klaargemaakt op een knisperend strandvuurtje.

Windbound - eten

Voldoende eten naar binnen krijgen is een must, al dan niet klaargemaakt op een knisperend strandvuurtje.

Een belangrijk onderdeel van je reis is een boot om van eiland naar eiland te kunnen zeilen en opslag voor het nodige eten en meer grondstoffen. Er duiken hier en daar wat zeemonsters op die je graag naar de zeebodem willen trekken, maar er was geen verschil te merken tussen een simpel bootje of een gepimpte versie voor je avonturen in het ruime sop.

Op een aantal eilanden kom je identieke oude stenen torens tegen die je moet activeren om toegang te krijgen tot een doorgang tot de volgende set eilanden. Je uiteindelijke doel is natuurlijk om weer veilig thuis te belanden.

Windbound - sfeer

De sprookjesachtige looks en de muziek van de game zijn prachtig, maar de game mist inhoud.

De hongermeter werd al snel onze ergste vijand, en vaak werd op het nippertje op een randje van de meter de volgende overgang gehaald. Als de meter namelijk leegraakt, trek je in no-time je gezondheid aan flarden. Je kunt ook gaan voor de verhaal­modus om wat relaxter door het spel te komen.

Het spel oogt bijzonder fraai en de muziek is prachtig, maar het verhaal is mager en het sprookjesachtige sfeertje en mysterieuze wat-gaan-we-ontdekken-gevoel wordt al snel een deja vu all over again.

De game nodigt je niet uit om elke hoek van de zeekaart af te speuren, het enige wat we tegen­kwamen waren altaren waarmee je de gezondheidsmeter en hongermeter een stukje opschroeft. Het is bijzonder jammer dat de game niet aanzienlijk meer body heeft gekregen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer reviews in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk in de 14e eeuw. Een vader en dochter maken een wandeling door het bos, maar de kalme sfeer wordt ...

Game review: Nordic Warriors

Nordic Warriors is een game met Vikingen, magie en bloederige gevechten. Zoals de ontwikkelaars zelf aangeven is het geïnspireerd door de klassieke My...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er