Game review: The Outer Worlds

Alieke van Sommeren
0

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Private Division  / Obsidian Entertainment / € 60

De makers van The Outer Worlds zijn ook verantwoordelijk voor Fallout: New Vegas, waardoor de verwachtingen behoorlijk hoog lagen. De game begint met een wetenschapper die een van koers geraakt schip met ingevroren mensen binnenstuift en jou ontdooit.

Nu begint je reis tussen allerlei planeten, waarbij je onderweg leert dat het stelsel waarin je je bevindt in handen is van grote bedrijven en machthebber The Board, waar je uiteindelijk een appeltje mee te schillen gaat krijgen. Want de toekomstplannen voor de bevolking zijn verre van gezellig.

Je hopt van planeet naar planeet voor je missies, maar een aantal planeten kun je pas later op je reis gaan bezoeken.

Onderweg pik je metgezellen op. Ze hebben elk hun eigen achtergrond en persoonlijke missies, en voorzien je dialogen van hun eigen ongezouten commentaar. Elke planeet heeft een eigen look en feel, maar ze hebben allemaal felle, trippy kleuren in een cartoonachtige stijl.

the outer worlds - edgewater

Een van de eerste tussenstops op je reis: Edgewater. 

De ene keer loop je rond in een gigantische stad vol met uiterlijk vertoon, de andere keer in een aftands dorpje waar alleen wat beesten en bandieten rondstruinen. Als je je karakter steeds verder verbetert, is het aan te raden punten in liegen, intimideren en overhalen te stoppen. Op die manier weet je je door vrijwel elke conversatie heen te babbelen.

the outer worlds - harlows base

Elke planeet heeft een eigen look en feel, maar ze hebben allemaal felle, trippy kleuren in een cartoonachtige stijl.

Wapens en armor, kogels van verschillende soorten en tools om te sneaken en in te breken zijn er genoeg. De armor van je personage en metgezellen kunnen je skills ook nog flink opwaarderen.

Met eten en drinken boost je bepaalde statistieken voor een korte tijd. En hou vooral ook je ogen en oren open naar de knipogen richting scifi-films en -series. Wat The Outer Worlds kort door de bocht gezegd is, is een zeer geslaagde Fallout: New Vegas in de ruimte die je zeker meer dan één keer gaat uitspelen.

c't 06/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er