Game review: Relicta

Alieke van Sommeren
0

games_relicta_intro-online

Platform: WindowsPS4Xbox  / Uitgever & ontwikkelaar: Ravenscourt / Mighty Polygon / € 20

Heb jij je jaren geleden zo heerlijk vermaakt met de Portalgames van Valve? We verklappen alvast dat Relicta dan ook een aanrader voor je zal zijn.

Op een maanbasis in de toekomst ben je bezig met onderzoek met betrekking tot magnetisme en zwaartekracht. Maar dan beginnen ineens de waarschuwingslampen te branden: iets is niet in de haak in de Relicta-chamber.

Je gaat op pad, gewapend met speciale handschoenen waarmee je schakelaars en kubussen kunt manipuleren. Je moet de rondslingerende kubussen op de juiste plekken parkeren, maar daarbij word je pad geblokkeerd door energievelden.

Door de polariteit van de kubussen te veranderen en gebruik te maken van magnetische velden, teleportatie van de kubussen, schakelaars en drukplaten kom je stap voor stap verder. Af en toe is het frustrerend lastig om door een deel heen te worstelen, omdat je steeds meer mogelijke ‘tweaks’ voor de kubussen moet combineren en de routes niet simpelweg van A naar B leiden. Dat houdt in dat je schaakachtig aan het plannen moet slaan.

Relicta - barrieres

Van punt A naar B gaat natuurlijk niet zonder de nodige obstakels die je een uitdaging bieden.

De look en feel van de game zijn prima in orde, maar er worden te veel personages te snel naar je hoofd geslingerd om er rustig in te komen. Het voelt te geforceerd en een goede puzzelgame heeft dat hele­maal niet nodig. De terug-naar-de-basis-delen van de game tussendoor zijn zo leeg aanvoelend vergeleken met de puzzelmissies dat het niet zo past bij het verdere sterk breinbrekende karakter van de game.

Het is jammer dat je niet wat meer vrij kunt rondlopen in de mooie werelden, maar wordt beperkt tot vaste routes, want de mooie vergezichten in de kou, hitte of beboste biosferen bevielen ons uitstekend.

Nieuwsgierig geworden? Probeer de game dan eens uit  via de demo op Steam.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer reviews in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Beautiful Desolation

Beautiful Desolation begint als een Hollywood-sci-fi: out of the blue verschijnt er een onbekend ‘schip’ met de naam Penrose op aarde. Al snel worden ...

Game review: Doom Eternal

Geen tijd te verliezen als allerlei demonengespuis de Aarde wil overnemen. Vanuit je basis (Fortress of Doom) die om de Aarde zweeft zie je de Aarde a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er