Game review: Pine

Alieke van Sommeren
0

Pine

Platform: Windows, (binnenkort: Nintendo Switch) / Uitgever & ontwikkelaar: Kongregate / Twirlbound / € 21

De game Pine hebben we wat jaren geleden gespot als project op Kickstarter. Een open world action adventure van een Nederlandse ontwikkelstudio: dat klonk bijzonder interessant.

In de wereld van Albamare zijn de mensen namelijk eens niet degenen met alle touwtjes in handen. Je mag als de jonge Hue op zoek naar een nieuw thuis voor je volk nadat een ramp je dorp in de bergen heeft platgewalst. Je krijgt een nieuw thuis niet in je schoot geworpen, en moet hard aan de bak met onderhandelen, tools maken en vechten.

Pine - vechten

Agressieve fauna: met pijl en boog of met zwaard en schild ga je de strijd aan. Gaandeweg kun je betere wapens of betere bescherming maken (of vinden).

Als we een sfeervergelijking moeten maken, is dat met de laatste versies van de Zelda-gamereeks. De wereld bevat geheimen, puzzels en verzamelobjecten. Sommige items die je verzamelt zorgen dat je weer energie en gezondheid krijgt. Andere heb je nodig om uitgebreidere wapens en bescherming in elkaar te zetten om je te weren tegen onvriendelijke figuren.

Pine - inventory

Je verzamelt onderweg items om je gezondheid op peil te houden en gereedschap in elkaar te zetten om beter te kunnen vechten.

De wereld is bijzonder fraai ogend en de verschillende volkeren zijn mooi vormgegeven. De AI van de game zorgt dat de vijanden zich aanpassen aan jouw speelstijl, maar ook dat de ruziënde volkeren het onderling uitvechten als jij niet in de buurt bent.

Op het technische vlak valt er nog wel wat werk te verzetten. We hadden af en toe last van stevige framedrops en al zwaardvechtend schoten we regelmatig door vijanden heen waardoor je compleet mist.

Pine - puzzle

Hier en daar is het even puzzelen geblazen om platforms en deuren in de juiste volgorde te laten bewegen.

Begeleid met mooie muziek en vergezichten wilden we lekker door de wereld struinen op ontdekkingstocht, maar de wereld voelt vaak kaal met grootse lege vlaktes zonder bezigheden. De game heeft een zeer leuke eigen smoel en charme, maar meer vulling in de wereld en wat meer afwisseling (waaronder meer verschillende vijanden) is zeer welkom.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Jabra PanaCast 20 review: webcam met o.a. intelligente zoomfunctie

In deze review kijken we naar de Jabra Panacast 20. De intelligente zoomfunctie en de ingebouwde kunstmatige intelligentie van deze webcam zorgen voor...

Delock USB4 review: externe behuizing voor NVMe-ssd’s

In deze review kijken we naar de Delock USB4 externe behuizing voor NVMe-ssd’s die tot 40 Gbit/s door de kabel kan schieten. Althans, mits je een goed...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er