Game review: Beautiful Desolation

Alieke van Sommeren
0

Beautiful Desolation - intro

Platform: Windows / Uitgever & ontwikkelaar: The Brotherhood / € 17

Beautiful Desolation begint als een Hollywood-sci-fi: out of the blue verschijnt er een onbekend ‘schip’ met de naam Penrose op aarde. Al snel worden de technologische hoogstandjes die de Penrose biedt gretig benut.

Dat zorgt echter voor verdeeldheid. Hoofdpersoon Mark wil weten hoe de vork in de steel zit, en vraagt z’n broer hem op de Penrose te droppen om onderzoek te doen. Terwijl ze bezig zijn, zappen ze door de tijd en belanden ze op een post-apocalyptische aarde in de toekomst.

Beautiful Desolation - begin

Zo begint het avontuur: een bezoekje aan de mysterieuze Penrose dat iets anders eindigt dan gepland.

De tech die de Penrose biedt, heeft de wereld en de mensen zeer dramatisch veranderd. Oorlogen tussen facties hebben duidelijk hun sporen achtergelaten. Je wandelt door veel puin, krakkemikkige huizen, oude ruimteschepen en overwoekerde wegen en voelt je continu verdwaald. Mutaties hebben ook flink kans gehad door te zetten, veel van de figuren die je tegenkomt lijken een combinatie van robots en halfvergane mensen.

Beautiful Desolation - NPC

NPC’s begroeten je in Engels met een vleugje Afrikaans – het is soms vrij lastig om er nog een echt persoon in te ontdekken.

Het is zaak informatie op te duikelen, puzzels op te lossen en objecten te verzamelen om weer een weg naar de juiste tijd te vinden. De omgevingen zijn zeer gedetailleerd, met zeer sfeervolle muziek en geluiden. De personages hebben eigen ingesproken teksten in een soort Engels met vleugje Afrikaans. Let wel goed op hoe je je antwoorden formuleert, want je kunt er later nog wel eens spijt van krijgen.

Beautiful Desolation - omgeving

De omgevingen zijn prachtig gedetailleerd, maar juist het detail zorgt af en toe voor verwarring bij het zoeken naar objecten.

De nadruk ligt echt op het verhaal en de omgevingen. Juist de details zorgen dat je soms een belangrijk object niet kunt vinden, waardoor je een tijd bezig bent met backtracken. Wat een object doet en waarvoor je het moet gebruiken, is soms frustrerend lastig te achterhalen. Maar als je bereid bent de game even de tijd te geven, word je beloond met veel moois en een pakkend verhaal.

c't 08-09/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk in de 14e eeuw. Een vader en dochter maken een wandeling door het bos, maar de kalme sfeer wordt ...

Game review: Age of Wonders: Planetfall

De nieuwste telg uit de Age-of-Wonders-serie heeft een kek scifi-thema gekregen. De Star Union is uit elkaar gekukeld, en zes verschillende facties wi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er