Epic Privacy Browser voor veilig mobiel internetten

Alieke van Sommeren
2

Epic Privacy Browser heeft een duidelijk doel: veilig internetten zonder privacygevoelige data uit handen te geven.

Extreme privacy is de standaard modus van werken, zelfs de autocomplete-data alleen op je lokale pc of mobiele apparaat blijft staan. De op Chromium gebaseerde browser laat je advertenties blokkeren en overal geforceerd HTTPS toepassen, hij biedt bescherming tegen phishing, malware en fingerprinting en kan scripts blokkeren.

Epic Privacy Browser

Naast al die privacy­vriendelijke opties is de browser ook nog eens superfijn qua interface en werkt hij bloedsnel. Een gratis ingebouwde VPN (no-logging encrypted-proxy) heeft servers in een achttal landen en er is een veilige kluis ingebouwd waar je (gedownloade) bestanden versleuteld in kunt bewaren.

Downloaden van ­video’s vanaf veel sites (behalve YouTube vanwege diens beleid) is ook een ingebouwde optie.

Epic Privacy Browser: Android / iOS

Meer app-reviews in c't 06/2024

Meer over

Apps

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bellen met chat-apps als WhatsApp, FaceTime en Skype

De meeste mensen gebruiken apps als WhatsApp als goedkoop alternatief voor sms'jes. Maar met diverse chat-apps kun je inmiddels ook bellen. We onderzo...

Thronebreaker voor iOS: RPG in The Witcher-wereld

De RPG-game Thronebreaker die al eerder op de pc te spelen viel, speelt zich af in The Witcher-spelwereld. De game is nu op iOS beschikbaar.

2 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Diego
Lezer
Diego

Snap Search ( https://play.google.com/store/apps/details?id=cybersky.snapsearch ) is veel veel beter. Wilt u dat ook bekijken?

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Een snelle indruk krijgen van hoe het zit met de privacy (trackers) in een app kan voor Android ook via de Exodus-website.