Dashlane 6.0 wachtwoordmanager

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

Dashlane bewaart wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens. De nieuwe versie vermijdt identieke wachtwoorden.

Als nieuwe gebruiker kun je met Dashlane al snel aan de slag: al tijdens de installatie kijkt het programma of jouw browser wachtwoorden heeft opgeslagen en biedt aan die te importeren.

Een optionele tour leidt je in eerste instantie rond door de functies van het programma. De software doet wat je van een fatsoenlijke wachtwoordmanager mag verwachten: wachtwoorden, formulieren betaalgegevens kun je via AES-256- versleuteling veilig bewaren.

Uitgebreide opties

Daarnaast kun je instellen dat je voordat je een wachtwoord opvraagt eerst het masterwachtwoord moet opgeven. Dashlane slaat alle bestanden, afgezien van het masterwachtwoord, op de servers van de producent op. De data zijn niet lokaal op te slaan.

Een wachtwoordgenerator creëert indien gewenst willekeurige tekenreeksen, zodat je niet in de verleiding komt om bij het regelmatig veranderen van wachtwoorden terug te vallen op de namen van je huisdieren of de verjaardagen van je kinderen.

VPN-optie

In deze versie zit een nieuwe VPNfunctie. De technologie daarachter komt van AnchorFree, via wiens server de VPN-verbinding loopt. Het feit dat je dat makkelijk kunt instellen en gebruiken, moet je dan wel bekopen doordat je daar verder niets aan kunt configureren.

Identieke wachtwoorden voorkomen

Via het menuitem ‘Gezondheid van uw wachtwoorden’ kun je zien bij welke accounts dezelfde wachtwoorden worden gebruikt. Dat werkt ook als slechts delen van het wachtwoord overeenkomen: Test123 en Test1234 bestempelt het programma als ‘Hergebruikt’.

Bovendien toont het programma je de wachtwoorden die het als ‘Zwak’ beoordeelt en wel een aan een update toe zijn. In het ‘Identiteitsdashboard’ krijg je een nog uitgebreider overzicht te zien, waaronder een overzicht van de wachtwoordintegriteit.

Darkweb-monitoring

Daarnaast is ook een Darkweb-monitoring activeren: de software test of de gebruikte e-mailadressen in een openbaar geworden leak opduiken. Na een eenmalige configuratie ontvang je voortaan automatisch een e-mail als het programma gelekte informatie vindt. De informatie haalt Dashlane van de aanbieder SpyCloud.

Gratis en betaald

Dashlane is er als gratis en betaalde versie. De gratis versie beheert maximaal 50 accounts en is maar met één ander apparaat te synchroniseren. VPN en Darkwebmonitoring zijn voorbehouden aan de Premium-versie.

De Darkweb-bewaking kun je ook simpelweg via de dienst Have I Been Pwned laten lopen, waarvan je ook e-mails kunt krijgen.

Dashlane 6.0

Wachtwoordmanager
ProducentDashlane Inc.
SysteemeisenWindows vanaf 7, macOS vanaf 10.12,
Android vanaf 5.0, iOS vanaf 11
Prijsbasisfuncties gratis, premium € 3,33 per maand

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Vergeet wachtwoorden: nieuwe adviezen

Een ommekeer in wachtwoordland: in plaats van complexe wachtwoorden met cijfers en bijzondere tekens die je regelmatig verandert, wordt er nu geroepen...

Biometrie: wachtwoorden altijd bij de hand

Met je lijf als wachtwoord (biometrie) hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden. Ook al wordt dit makkelijker dankzij nieuwe aanbevelingen of hulpm...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er