Betaalbare webcam met Windows Hello

Redactie
0

webcam CSL Hello DX1Met de webcam met Windows Hello CSL Hello DX1 kun je oudere pc’s en notebooks voorzien van gezichtsherkenning om in te loggen.

Windows 10 met Windows Hello is al sinds twee jaar op de markt. Het is een makkelijke en veilige manier om je pc te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. En dat zonder dat je een wachtwoord hoeft in te tikken. Maar voor het updaten van oudere systemen waren er tot nu toe alleen een paar dure high-end webcams voor prijzen van meer dan 200 euro te krijgen.

CSL Computer vraagt voor de Hello DX1 daarentegen niet meer dan een vrij schappelijke 75 euro. Anders dan bij de dure concurrenten hoeft je computer geen USB 3.0-aansluiting te hebben, USB 2.0 is voldoende.

Prestaties

Volgens de handleiding moet je een driverpakket van de website van CSL downloaden, maar tijdens de test vond Windows Update de juiste driver helemaal vanzelf. De camera is een OEM-product van Realtek. Op Amazon en eBay vind je daarom identieke camera’s onder andere namen – voor dezelfde prijs.

Terwijl het inloggen via de webcam met Windows Hello net zo goed en snel verloopt als bij de dure concurrenten, moet je bij 2D-video met minder genoegen nemen. Voor videoconferenties in een goed verlichte kamer zijn de resolutie en beeldkwaliteit wel voldoende. Je hebt alleen een aparte headset nodig omdat er in de webcam geen microfoon ingebouwd is. De statusled gaat alleen aan als de 2D-camera actief is, maar niet bij een ingeschakelde IR-sensor.

(c’t magazine 10/2017)

CSL Hello DX1

Webcam met Windows Hello-ondersteuning
Uitrusting2D-camera (1280 × 720, 30 fps), IR-3D-sensor
Aansluitingen1 x USB 2.0 type A
Lengte kabel1,5 m
Prijs€ 75

Deel dit artikel

Lees ook

Pure Power 11 FM 850W review – efficiënte pc-voeding

De Pure Power 11 FM 850W pc-voeding is een volledig modulaire, efficiënte voeding. Lees meer in deze korte Pure Power 11 review.

Internet via coax – review EoC-adapters voor netwerk via bestaande tv-kabels

Maak een netwerk via bestaande (coax) tv-kabels in huis. We testen vier (EoC) adapters die internet via coax doorgeven. Bekijk de resultaten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er