Asus MX34VQ met breeeeedbeeld

Marco den Teuling
0

De MX34VQ van Asus heeft een gebogen, bijna randloos scherm en een 21:9 beeldverhouding. Het meest bijzondere kenmerk zit echter in de voet.

Asus MX34VQ

Bij monitoren zien we een trend naar steeds extremer breedbeeld: geen 16:9 maar 18:9 of zelfs 21:9 zoals deze Asus MX34VQ. De content moet daar wel op zijn afgestemd. In het monitormenu kun je kiezen of content anders moet worden uitgerekt of afgeknipt of dat je zwarte randen ziet. Bij desktopgebruik kun je veel vensters naast elkaar kwijt op het 34”-scherm met zijn 3440 x 1440 resolutie. Met zo’n breed beeld is het gebogen aspect van het scherm niet alleen een designding, maar ook echt functioneel omdat je er relatief dicht opzit.

De monitor heeft mooi dunne randen opzij en boven. De helderheid is voldoende om ondanks invallend zonlicht een goed beeld te geven en het contrast is in orde.

Het geluid is beter dan gebruikelijk bij monitoren, dankzij de 8W-stereospeakers van Harman Kardon. Zoals je van een monitor in deze klasse verwacht, zijn er veel displayaansluitingen en worden de bijbehorende kabels ook meegeleverd.

Qi-lader

Het meest bijzondere aan de monitor zit echter verstopt in de voet: een Qi-lader voor het draadloos laden van smartphones en tablets. Het is geen snellader (1A), maar werkt prima. Tijdens het opladen brandt er een subtiele blauwe led. Wel jammer dat de voet niet in hoogte verstelbaar is.

Asus MX34VQ tabel

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Far Cry 6 review: meer van hetzelfde is niet verkeerd

Far Cry 6 borduurt voort op het bekende stramien van de Far Cry-versie: een naar vervelend figuur reageert een land of gebied met harde hand, jij gaat...

Warpinator; filetransfer voor Linux computers en Android

Warpinator is een handig tool voor filetransfer tussen Linux-computers in je lokale netwerk en Android-apparaten, zonder lastige configuratie.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er