Asus MX34VQ met breeeeedbeeld

Marco den Teuling
0

De MX34VQ van Asus heeft een gebogen, bijna randloos scherm en een 21:9 beeldverhouding. Het meest bijzondere kenmerk zit echter in de voet.

Asus MX34VQ

Bij monitoren zien we een trend naar steeds extremer breedbeeld: geen 16:9 maar 18:9 of zelfs 21:9 zoals deze Asus MX34VQ. De content moet daar wel op zijn afgestemd. In het monitormenu kun je kiezen of content anders moet worden uitgerekt of afgeknipt of dat je zwarte randen ziet. Bij desktopgebruik kun je veel vensters naast elkaar kwijt op het 34”-scherm met zijn 3440 x 1440 resolutie. Met zo’n breed beeld is het gebogen aspect van het scherm niet alleen een designding, maar ook echt functioneel omdat je er relatief dicht opzit.

De monitor heeft mooi dunne randen opzij en boven. De helderheid is voldoende om ondanks invallend zonlicht een goed beeld te geven en het contrast is in orde.

Het geluid is beter dan gebruikelijk bij monitoren, dankzij de 8W-stereospeakers van Harman Kardon. Zoals je van een monitor in deze klasse verwacht, zijn er veel displayaansluitingen en worden de bijbehorende kabels ook meegeleverd.

Qi-lader

Het meest bijzondere aan de monitor zit echter verstopt in de voet: een Qi-lader voor het draadloos laden van smartphones en tablets. Het is geen snellader (1A), maar werkt prima. Tijdens het opladen brandt er een subtiele blauwe led. Wel jammer dat de voet niet in hoogte verstelbaar is.

Asus MX34VQ tabel

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Beste muziek streamingdienst 2023: welke past het best bij jou?

Kies je Spotify, Tidal, Apple Music of een andere muziekdienst? Lees verder en kijk wat voor jou de beste muziek streamingdienst is.

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er