Asus MX34VQ met breeeeedbeeld

Marco den Teuling
0

De MX34VQ van Asus heeft een gebogen, bijna randloos scherm en een 21:9 beeldverhouding. Het meest bijzondere kenmerk zit echter in de voet.

Asus MX34VQ

Bij monitoren zien we een trend naar steeds extremer breedbeeld: geen 16:9 maar 18:9 of zelfs 21:9 zoals deze Asus MX34VQ. De content moet daar wel op zijn afgestemd. In het monitormenu kun je kiezen of content anders moet worden uitgerekt of afgeknipt of dat je zwarte randen ziet. Bij desktopgebruik kun je veel vensters naast elkaar kwijt op het 34”-scherm met zijn 3440 x 1440 resolutie. Met zo’n breed beeld is het gebogen aspect van het scherm niet alleen een designding, maar ook echt functioneel omdat je er relatief dicht opzit.

De monitor heeft mooi dunne randen opzij en boven. De helderheid is voldoende om ondanks invallend zonlicht een goed beeld te geven en het contrast is in orde.

Het geluid is beter dan gebruikelijk bij monitoren, dankzij de 8W-stereospeakers van Harman Kardon. Zoals je van een monitor in deze klasse verwacht, zijn er veel displayaansluitingen en worden de bijbehorende kabels ook meegeleverd.

Qi-lader

Het meest bijzondere aan de monitor zit echter verstopt in de voet: een Qi-lader voor het draadloos laden van smartphones en tablets. Het is geen snellader (1A), maar werkt prima. Tijdens het opladen brandt er een subtiele blauwe led. Wel jammer dat de voet niet in hoogte verstelbaar is.

Asus MX34VQ tabel

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Nobara Linux review: zeer gebruiksvriendelijke Linux-distributie

In deze review werpen we een blik op een Nobara Linux 37. Deze Linux-distributie is gericht op gamers, content-creators en mensen die nog maar net beg...

Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van all...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er