Zwitserland: ontdek verleden en toekomst van de IT deel 2

c't-partner
0

Eerder dit jaar zetten we het IT-potentieel van Zwitserland in de kijker in hoofdstad Bern en rond het Meer van Genève en de regio Vaud. Dit keer trekken we naar de driehoek Zürich, Basel en Luzern.

Zürich: vergaderen in een oud gildehuis of modern congrescentrum

In Zürich stelt Google meer dan 2000 ‘zooglers’ tewerk. Dat werkt als een magneet voor andere IT-bedrijven, zoals Doodle of Auterion, dat software voor drones maakt.


Zwitserland

Zürich-Google-©Google


Overigens: een droneworkshop is best een leuke aftermeetingactiviteit. Ook geen kleine naam is IBM, en ook Disney Research is een van de 5000 aanwezige ICT-bedrijven die 50.000 ICT-specialisten tewerkstellen.

In het IBM Research Laboratory ontdekt je hoe de nanotechnologie ontstaan is en kom je heel wat te weten over de band tussen ICT en gezondheidszorg en recente ontwikkelingen in artificiële intelligentie, cryptografie of digi­tale veiligheid.

In Zürich kun je de knappe IT-koppen bijeen laten komen in een oud gildehuis of op een moderne locatie met alle hedendaagse technologie voor 10 tot 1500 personen.

Daarna kies je voor een Taste the Waste­-kookworkshop, ga je peddelsurfen op de rivier of kun je naar keuze proberen te ontsnappen uit een escape room van de reality game-gebaseerde avonturenlocatie Boda Borg.


Zwitserland

Basel-Innovation-Park-©Herzog_de_Meuron


Basel: technologieparken als bakens van innovatie

Pronkstuk in Basel is het Switzerland Innovation Park Basel Area, dat in 2022 nog met 50.000 m² uitgebreid wordt in een oog­verblindend design van het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron.


Zwitserland

Basel Innovations Park ©DanielWinkler


Een echte kennishub voor interactie tussen digitale wetenschappen en de gezondheidszorg. Je kunt er terecht voor workshops, onderzoekswerk en kennisdeling.

Genedata is een bedrijf dat in Basel de link legt tussen genetica en IT.

Interessant is zeker ook het Technologiepark Basel, waar heel wat prille start-ups samenwonen. Het park beschikt over 5 vergaderruimtes voor 8 tot 20 personen, maar je kunt ook kiezen voor het aangrenzende hotel Stücki, dat 144 kamers telt en waar 7 zalenruimte bieden aan 4 tot 100 personen.

In de regio van Basel zijn samen maar liefst 200 ICT-bedrijven actief die dankzij heden­daagse technologieën als artificial intelligence, blockchain, IoT, big data of wearables ongeziene doorbraken forceren die ons leven razendsnel veranderen.

Even de gedachten verzetten nadat zoveel nieuwe informatie op je afgekomen is, kan perfect tijdens een urban art tour of een architectuurtour langs gebouwen van wereld­vermaarde namen als Richard Meier, Frank Gehry en Mario Botta.

IT-ontwikkelingen in Luzern in de lift

In Centraal-Zwitserland is het iets kleinere maar charmante Luzern ook een interessante uitvalsbasis voor de combinatie werk en fun. Het is de thuisregio van Schindler, bekend van de liften, maar vandaag evenzeer bezig met slimme data-oplossingen voor brede publieke mobiliteitsoplossingen in gebouwen en zelfs volledige steden – smart mobi­lity heet dat.


Zwitserland

Luzern KKL ©Urs Wyss


Een andere topspeler daar is Komax, dat indrukwekkende software ontwikkeld heeft om de kwaliteit van kabels te meten en ontwerpsoftware om het maximum te halen uit de bekabelingsconfiguratie van controle­kasten.

State-of-the-art vergaderen kan in het KKL Luzern Culture and Convention ­Centre, dat zijn eigen aanlegsteiger heeft om uit te varen op het Vierwoudstedenmeer, om de fun ook even te benadrukken.


Switserland

Meer informatie?

Bedrijven die kennis willen delen met Zwitserse partners, sprekers zoeken voor een ­meeting of een van de genoemde (of andere) events willen bijwonen, kunnen daarover gratis advies krijgen bij Switzerland Convention & Incentive Bureau.

Vanuit Nederland:

Lisette Van Dolderen, +31 20 620 92 29,
[email protected]

Vanuit België:

Myriam Winnepenninckx +32 2 345 83 57,
[email protected]

MySwitzerland.com/meetings


Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er