Server configuratie samenstellen met het gratis iQuote Universal

Blog
0

Als je bedrijfsmatig bezig bent met server configuraties kost dat door de vele configuratiemogelijkheden en opties vaak veel tijd. Met het gratis iQuote Universal van HPE gaat een server configuratie samenstellen sneller. Bovendien worden fouten gemarkeerd, kun je de configuratie exporteren, profiteren van aanbiedingen en meer.

We bekijken hier kort de voordelen en mogelijkheden van iQuote Universal. Aanmelden is gratis en kan via het online registratieformulier. Je ontvangt op het opgegeven e-mailadres een wachtwoord voor inloggen op iQuote.

iQuote interface

Na inloggen kun je rechtsboven via Accountinstellingen zelf een ander sterk wachtwoord instellen. Een gratis account geeft toegang als Basic User en is genoeg om aan de slag te gaan. Als HPE Partner / reseller krijg je nog extra opties.

Standaard begin je op tabblad Bladeren, waar je met een nieuwe configuratie aan de slag kunt.

Een server configuratie samenstellen met iQuote

Je vindt in iQuote ook systemen en promoties voor onder andere Opslag, Netwerken en complete oplossing, maar voor een server configuratie samenstellen klik je op Servers. Onder Promoties vind je speciale aanbiedingen voor deze categorie.

server configuratie samenstellen met iQuote

Je kunt vervolgens via filters het aanbod snel toespitsen op geschikte systemen. Daarbij zie je meteen alle systemen die matchen, inclusief de prijs-range en aanvullende gegevens.

server configureren

Klik je op een systeem dan kun je optionele en aanbevolen onderdelen, accessoires, licenties en meer toevoegen. Als er problemen of opmerkingen zijn, geeft iQuote dit aan met pictogrammen. Die kun je aanwijzen voor meer informatie.

Op die manier helpt iQuote je bij een juiste server configuratie samenstellen.

iQuote meldingen

Rechts worden de geconfigureerde systemen en totaalprijzen getoond. Je kunt hier ook de offerte opslaan. Opgeslagen offertes kun je later weer terugvinden via de tab Mijn offertes bovenaan de pagina.

Server sneller of voordeliger bestellen met CTO systemen

Als een configuratie een lange levertijd heeft of je alternatieven wilt, zijn voorraad (CTO) systemen een handige functie in iQuote. Je kunt daarbij voorkeuren opgeven voor het aantal cpu-cores of de snelheid en laten zoeken naar gelijkwaardige systemen. Je kunt daar eventueel nog extra opties aan toevoegen en ze vergelijken met een geïmporteerde configuratie. Via CTO Alternatives op het tabblad Bladeren start je dit proces.

CTO alternatieven

iQuote geeft hierbij een ‘Match score’ weer om snel de suggesties te evalueren en aanvullende opties om de CTO systemen meer te laten matchen met de geïmporteerde configuratie. Op die manier kun je snel alternatieven vinden, rekening houden met prijzen/marges en aanbiedingen en op een vergelijkbare server configuratie uitkomen. 

Extra mogelijkheden van iQuote

Er zijn nog meer mogelijkheden van iQuote die kunnen helpen bij het samenstellen van systemen en offertes. Je kunt via het tabblad Tools bijvoorbeeld onderdelenlijsten uit Excel importeren om hieruit systemen/offertes te laten genereren of bijvoorbeeld de productcode (SKU) van een server invoeren en een Excel-lijst laten genereren van alle onderdelen in een bepaalde categorie. Dat is trouwens ook handig voor servers die je al hebt.

iQuote tools voor server samenstellen

Al met al kan iQuote Universal een handige tool zijn als je bedrijfsmatig server configuraties samenstelt. Er zijn nog meer mogelijkheden en functies, maak een gratis account aan en ga ermee aan de slag om het zelf uit te proberen.

Wil je eerst nog meer weten, dan kun je ook onderstaande video bekijken, die kort de mogelijkheden van iQuote toelicht.

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

AMD Epyc 7003 Milan en Intel Xeon-SP Gen 3 Ice Lake voor servers

We hebben Intels eerste Xeon-serverprocessors met 10nm-technologie vergeleken met de derde generatie Epyc-processors van AMD. Lukt het Intel om AMD we...

Overzicht in je server-toepassingen met Homer dashboard

Met het Homer-dashboard houd je al je webtoepassingen op je server overzichtelijk via een statische website in je browser.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er