ASUS ExpertWiFi voor thuiskantoor en MKB

Blog
0

Een robuust, betrouwbaar draadloos netwerk is voor een bedrijf cruciaal. Het maakt daarbij niet uit of je een bedrijf runt vanuit je huis, wifi aanbiedt aan klanten in je café of een netwerk opzet op je kantoor. Je hebt een netwerkoplossing nodig die snel inzetbaar is, ruimte geeft­ om te groeien en de juiste so­ftwaretools biedt.

De nieuwe ASUS ExpertWiFi-familie van draadloze netwerk producten is dan het bekijken waard. Die omvat oplossingen voor elke situatie, zoals het breed inzetbare ASUS ExpertWiFi EBM68 business meshsysteem.

ASUS ExpertWiFi EBM business meshsysteem

Het ASUS ExpertWiFi EBM68 business meshsysteem stelt je in staat snel je ideale netwerk op te zetten met uitgebreide opties. Je kunt bijvoorbeeld vijf SSID’s instellen om apparaten te scheiden en te prioriteren voor verschillende toepassingen, zoals groepen werknemers of gastnetwerken. Met VLAN-profielen kun je de gegevensbeveiliging verbeteren voor bekabelde en draadloze interfaces.

Wil je wifitoegang bieden aan klanten en relaties? Bij de ExpertWiFi EBM68 kun je net als bij andere producten uit deze familie de gastportal aanpassen met een eigen SSID, portaaltype, logo en merknaam. Je kunt de dekking naar wens uitbreiden. AiMesh-ondersteuning betekent dat je de EBM68 kunt combineren met een breed scala aan compatibele ASUS-netwerkoplossingen. Samen beheren ze een enkel netwerk met behulp van meerdere eenheden verspreid over je locatie. Als je de wifidekking wilt uitbreiden naar een nieuwe unit of verdieping, hoef je alleen een extra unit toe te voegen.

Voor schaalbaarheid kunnen tot 12 ExpertWiFi-routers met elkaar worden verbonden als knooppunten in een meshnetwerk. De EBM68 beschikt over drie extra LAN-poorten en een usb-poort voor het aansluiten van bekabelde netwerkapparaten en bijvoorbeeld (balie)printers. Voor zakelijk gebruik wil je netwerkproducten die professioneel zijn zonder de aandacht te trekken. De ExpertWiFi-producten hebben een strak wit design dat makkelijk in ieder scenario past.

Voor een optimale plaatsing wordt de ExpertWiFi EBM68 geleverd inclusief steun voor wandmontage, zodat altijd een geschikte locatie te vinden is voor een optimaal bereik en sterk wifisignaal.

Beveiliging en VPN-functies

Voor je gemoedsrust biedt het ExpertWiFi EBM68 meshsysteem enterprise-grade netwerkbeveiliging. Behalve het nieuwste WPA3- beveiligingsprotocol beschermt ASUS AiProtection Pro je apparaten en gegevens inclusief gratis beveiligingsupdates van Trend Micro. Met de ExpertWiFi-serie beschik je tevens over een compleet pakket so­ftwarefuncties.

De ASUS Safe Browsing-functie helpt schadelijke websites en andere ongewenste content te filteren. Met Instant Guard krijg je veilige internettoegang via je router vanaf elke plek ter wereld. Al die functies zijn met een klik te regelen. De routernode van het meshsysteem kan fungeren als VPNserver, zodat gebruikers ook toegang hebben tot het interne netwerk als ze niet op kantoor zijn. Hij ondersteunt een reeks VPNprotocollen, waaronder PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN en WireGuard

Als je gegevens en bestanden moet delen tussen verschillende bedrijfslocaties, kun je site-to-site VPN met WireGuard gebruiken om snel een privé-netwerk op te bouwen dat die locaties met elkaar verbindt.

Een ExpertWiFi-oplossing kiezen

De ExpertWiFi-serie biedt een brede selectie van apparaten, zodat je het perfecte netwerk voor je behoe­ en kunt opzetten. De ExpertWiFi EBM68 is een netwerkoplossing die klaar is om met je bedrijf mee te groeien. Met dat mesh-wifisysteem krijg je makkelijk een goede draadloze dekking voor grote ruimtes en locaties met meerdere verdiepingen. De dekking nog verder uitbreiden is zo eenvoudig als het toevoegen van een unit.

Als je een wifinetwerk opzet voor je bedrijf, biedt een enkele router zoals de ExpertWiFi EBR63 alles wat je nodig hebt. Dankzij de ingebouwde standaard kun je hem op een vlakke ondergrond plaatsen zonder veel horizontale ruimte in te nemen – perfect voor op een toonbank of balie. Bovendien helpt de standaard je de kabels netjes en georganiseerd te houden. Twee usb-poorten en vier LAN-poorten geven je mogelijkheden voor het aansluiten van POS-printers en andere apparaten.

Bij scenario’s waar een stopcontact onhandig of niet beschikbaar is, zoals bij systeemplafonds, is het ExpertWiFi EBA63 PoE-accesspoint een goede optie omdat die stroom trekt via zijn ethernetkabel. Hij is eenvoudig in te stellen via de ASUS ExpertWiFi-app en biedt snelle WiFi 6-doorvoer met een brede selectie aan bedrijfsgerichte functies.

Wat je situatie ook is, met producten zoals de ASUS Expert WiFi EBM68, ExpertWiFi EBR63 en ExpertWiFi EBA63 krijgen kleine tot middelgrote ondernemingen de hulpmiddelen die ze nodig hebben om een veelzijdig, krachtig en veilig draadloos netwerk tot stand te brengen. De ASUS Expert WiFi EBM68 en ExpertWiFi EBR63 zijn vanaf begin juli beschikbaar, de rest van de serie zal later dit jaar verkrijbaar zijn.

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er