2 HBO-opleidingen met een goede baangarantie

Blog
0

Wanneer je aan het studeren bent, is het belangrijk dat je een opleiding hebt gekozen die bij je past, maar is het net zo belangrijk dat er ook genoeg werk is in die sector is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je jaren in de studieboeken hebt gezeten om uiteindelijk, zodra je klaar bent, geen kans hebt op een baan. Wees daarom flexibel en blijf niet te lang hangen in een sector die vecht voor het voortbestaan. De juiste hbo opleiding uitkiezen met uitzicht op genoeg baangarantie is belangrijk. NCOI een breed aanbod aan opleidingen waarbij je later verzekerd bent van een baan. Benieuwd welke hbo-opleidingen dit zijn? We lichten er twee voor je toe!

HBO opleiding met baangarantie

Lerarenopleiding

Het tekort aan leraren blijft een terugkerend thema in de samenleving, daarom biedt een hbo opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) zeker uitzicht op een baan. Met het huidige nijpende tekort aan docenten, kun je na de opleiding gegarandeerd aan de slag, want er staan genoeg scholen te springen om meer vaste leerkrachten aan te nemen op hun school. Leraar word je niet zomaar en niet iedereen heeft het in zich om een klas in toom te houden. Het is belangrijk dat je goed bent in de begeleiding met kinderen, de Nederlandse taal goed beheerst en een juiste manier van communiceren hebt met de leerlingen.

Leraar worden kun je behalve op de basisschool, ook op de middelbare school worden in bepaalde vak. Zo biedt NCOI opleidingen aan tot onder andere leraar Nederlands, leraar wiskunde en leraar Engels. Via NCOI kun je op een flexibele manier een studie tot leraar doorlopen en met het behalen van een officiële tweedegraads onderwijsbevoegdheid, ben je na het afronden van deze studie klaar om voor de klas te staan.

Accounting

Het in kaart brengen van het financiële plaatje van een bedrijf wordt meestal gedaan door een accountant. Aangezien het aantal bedrijven blijft groeien in Nederland, neemt de vraag naar accountants ook toe. Hiermee ben je door het volgen van de opleiding hbo accounting, een deeltijd master of een masterclass Financial Accounting gegarandeerd van een baan. Als je goed bent met cijfers en het interessant vindt om financiële overzichten voor een bedrijf te maken,dan is accounting een vakgebied wat je ligt. Er zijn genoeg opleidingsmogelijkheden binnen NCOI als je de kant van Finance & Control op wilt. Dus mocht je interesse hebben in accounting zit er zeker iets tussen.

Het kiezen van een opleiding met goede baangarantie is van cruciaal belang. Zorg daarom dat je ook op baangarantie je keuze baseert, zodat je na de je hbo opleiding of deeltijd master ook direct aan de slag kan op de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

0 Praat mee