Zo ziet het beeldscherm van de Samsung Galaxy S23 Ultra eruit

Blog
0

De Galaxy S23 is hét nieuwe paradepaardje van Samsung. Deze net uitgebrachte smartphone is voorzien van de allernieuwste specs. Ook het beeldscherm van de S23 Ultra heeft een flinke metamorfose ondergaan ten opzichte van zijn voorgangers. Daarom zoomen we in dit artikel in op hoe het beeldscherm van het vlaggenschip model er precies uitziet.

Opnieuw een amoled-scherm

Het duurste model uit de Samsung Galaxy S23-serie heeft net als voorheen een amoled-scherm. En dat is goed nieuws, want deze technologie zorgt voor haarscherpe beelden en een lage responstijd, waardoor de beelden vloeiend in elkaar overlopen. Amoled staat ook bekend om het hoge contrast, waardoor de heldere kleuren letterlijk van het scherm spatten. Zo zien je series en games er een stuk mooier uit!

Beeldscherm goed leesbaar door Vision Booster

De S23 Ultra heeft een kraakhelder beeldscherm met een hoge maximale piekhelderheid (1.750 nits). Het toestel is net als zijn voorganger uitgerust met de zogenoemde Vision Booster. Deze techniek zorgt ervoor dat het beeldscherm bij alle lichtomstandigheden goed leesbaar blijft, dus ook als er bijvoorbeeld fel zonlicht op het display schijnt.

Stevig scherm

Het display van de S23 Ultra is opnieuw uitgerust met Gorilla Glass. Dit is gehard glas dat bescherming biedt tegen krassen en valpartijen. Het beeldscherm van het topmodel is uitgerust met Gorilla Glass 8. Dit glas zou zo stevig zijn, dat het beeldscherm zelfs niet beschadigd raakt als het vanaf een meter hoogte op een harde ondergrond valt.

smartphone scherm helderheid

Hoge verversingssnelheid

Haperende beelden zijn met de Ultra voorgoed verleden tijd! Het toestel heeft namelijk een hoge verversingssnelheid tussen de 1Hz en 120Hz. Dit betekent dat het beeld tot wel 120 keer per seconde ververst, waardoor je soepel gamet en filmpjes kijkt.

Lees je een e-mailtje op je telefoon? Dan komt de 1Hz juist goed van pas. Het beeld ververst dan nog maar één keer per seconde en dat scheelt batterijvermogen, waardoor het langer duurt voordat je telefoon leeg is.

Topklasse toestel

Het beeldscherm van de S23 Ultra heeft de klasse die je van een Samsung telefoon gewend bent! Hij wordt beschermd door stevig, gehard glas, is altijd goed te lezen door de Vision Booster en heeft een hoge verversingssnelheid, die zich aanpast aan waar jij op dat moment mee bezig bent! Enthousiast geworden over het toestel? Hij ligt nu al in de winkels!

 

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone.

Deel dit artikel

Lees ook

Facetime op Android, Windows en Linux – gratis Apple Facetime?

Er is nu ook Apple Facetime op Android, Windows en Linux beschikbaar. Ontdek wat je er wel (en niet) mee kunt en hoe het werkt.

Snelle microSD kaart test – 10 modellen voor Switch, smartphone of camera

In deze snelle microSD kaart test hebben we 10 modellen voor je Switch, smartphone of ander apparaat vergeleken. Welke kies je het beste?

0 Praat mee