Nieuwe Fritz-producten op IFA

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

    FRITZ!Box 6850 5G und FRITZ!Box 5550

    (Bron: AVM)

    AVM zal op de IFA enkele nieuwe producten presenteren die de nieuwe wifi 6-standaard (IEEE 802.11ax) ondersteunen: de Fritzbox 5550 en Fritzbox 5530 voor glasvezel. Beide modellen zijn geschikt voor de gebruikelijke glasvezelverbindingen die in Europa worden gebruikt. De routers moeten gigabitsnelheden in het draadloze thuisnetwerk via wifi 6 realiseren. Via de lan-poort zouden snelheden van 2,5 Gbit/s mogelijk zijn. De nieuwe Fritzbox 6660 Cable ondersteunt eveneens wifi 6.

    5G en Smarthome

    Een ander nieuw product dat op de IFA zijn debuut maakt is de Fritzbox 6850 5G. Volgens AVM is dit de eerste alles-in-een-router die de nieuwe 5G mobiele-standaard ondersteunt. Het apparaat is bovendien voorzien van snelle wifi, gigabit LAN en een basisstation voor telefonie en smarthome.

    AVM_FRITZDECT_500

    (Bron: AVM)

    Op smarthome-gebied introduceert AVM ook drie nieuwe producten. Met de Fritzdect 500 LED bulb breidt AVM zijn smarthomeportfolio uit met een slimme lamp die zowel wit als gekleurd licht biedt. De ledlamp kan worden bediend via de nieuwe app van AVM, de Fritz App Smart Home. Daarnaast kan hij ook via Fritz Fon en in de browser worden bediend. Voor alles-in-een-bediening verschijnt er ook de Fritz Dect 440 smart button. Deze bestaat uit een display en verschillende schakelaars voor Fritz Dect-producten.

    Mesh en FritzOS

    AVM zak op de IFA ook zijn nieuwe generatie mesh wifi-repeaters tonen. De vier Fritz repeaters 3000, 2400, 1200 en 600 zullen binnenkort in de Benelux verkrijgbaar zijn.

    FRITZ!App Smart Home

    (Bron: AVM)

    Ook zal op tijd voor de IFA FritzOS 7.12 beschikbaar zijn voor de meeste Fritzboxen, repeaters en powerline-modellen. De update moet dankzij mesh-wifi-steering betere wifi-prestaties leveren.

     

    Meer netwerknieuws lees je in c't 05/2024

    Deel dit artikel

    Daniel Dupré
    Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

    Lees ook

    Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

    Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

    NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

    Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er