ZenFone Zoom S ‘fotophone’ van Asus

Alieke van Sommeren
0

Asus ZenFone Zoom SHet voordeel van een smartphone is dat je altijd een camera bij je hebt en op elk moment een foto kunt maken. Niet elke smartphone levert echter fatsoenlijke foto’s. Asus wil met zijn ZenFone Zoom S duidelijk laten zien dat een smartphone wel degelijk zeer goede foto’s kan produceren.

De Zoom S heeft een IMX362-sensor van Sony die ervoor zorgt dat er meer licht naar de sensor wordt doorgelaten. Dat moet een 8 keer zo grote lichtgevoeligheid opleveren in vergelijking met een standaard smartphone. Eindelijk scherpe en heldere foto’s bij minder licht of met tegenlicht.

Er zitten twee camera’s aan de achterkant met Gorilla Glass als lensbescherming. Beide camera’s bieden 12 megapixels, de ene in de vorm van een groothoeklens, de andere heeft een optische zoom van 2,3 keer. Door ze te combineren, krijg je een mooi scherptediepte- effect. De accu is lekker ruim bemeten: 5000 mAh. Daar moet je twee dagen zonder opladen zeker wel mee kunnen halen. De smartphone is sinds eind juli in Nederland verkrijgbaar voor een prijs rond de 470 euro.

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er