Zelflerende thermostaat en slimme rookmelder van Nest geïntroduceerd

Redactie
0

Gisteren  werden ze met een persconferentie in Amsterdam gelanceerd en vanaf vandaag zijn ze officieel  in Nederland en België te koop: de Learning Thermostat en de Protect: Smoke+Carbon Monoxide Alarm van het Amerikaanse bedrijf Nest (opgericht door twee ex-Apple-werknemers en begin dit jaar overgenomen door Google) . Het bedrijf heeft zich als doel gesteld twee weinig populaire apparaten in huis opnieuw uit te vinden: de thermostaat en de rookmelder.

Learning Thermostat

Uitgangspunt van de Learning Thermostat is dat je er energie mee zou moeten besparen. Het apparaat is rond met een duidelijk lc-display en een grote metalen draairing aan de buitenkant voor het instellen van de temperatuur en het scrollen door de menu’s. Het apparaat stelt zelf het dagpatroon in aan de hand van het gedrag van de gebruiker. Wanneer die op bepaalde tijdstippen de verwarming hoger of lager zet, onthoudt de thermostaat dat en maakt daar na een week automatisch een schema voor aan. Het schema kun je achteraf ook aanpassen. Daarnaast blijft hij bijleren als je tussendoor de temperatuur handmatig aanpast. Door zijn bewegingssensor weet Thermostat wanneer je uit huis bent en zet die de temperatuur laag. De thermostaat is ook te bedienen en te monitoren met de smartphone, tablet of pc.

Voor wie de thermostaat niet op een vaste plek aan de muur wil hebben, is er de ‘Stand’, een bijbehorende standaard, waarmee je hem overal neer kunt zetten.

Nest Thermostat-Stand_klein

Protect: Smoke+Carbon Monoxide Alarm

Protect is een mooi vormgegeven rook- en koolmonoxide-melder. Hij alarmeert niet alleen met een schelle pieptoon, maar ook met een vrouwenstem die precies vertelt wat er aan de hand is. Meerdere Nest-rookmelders kunnen verbinding met elkaar maken en het alarmsignaal op die manier aan elkaar doorgeven.

Nest_Protect_klein

Verkrijgbaarheid

De Nest-producten zijn bij diverse winkelbedrijven en onlineshops verkrijgbaar. De Nest Learning Thermostat heeft een adviesprijs van 219 euro en de Stand kost 35 euro. Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm is beschikbaar in twee varianten, bedraad (230V) en op batterijvoeding en heeft een adviesprijs van 109 euro. Koop je de Thermostat in de periode van 25 september tot 1 oktober, dan krijg je de installatie gratis.

Daarnaast werkt Nest samen met Essent. Bij een driejarig contract Essent Groene Stroom & Gas Zeker, krijg je een Nest Thermostat voor 49 euro en betaal je bovendien 79 euro voor de installatie. Bij een vijfjarig contract krijg je de Thermostat gratis, maar betaal je nog wel de 79 euro voor de installatie.

Koop je de Thermostat in de periode van 25 september tot 1 oktober of sluit je in die periode een van de bovengenoemde contracten af bij Essent, dan krijg je de installatie gratis.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er