Zelfbouwtelefoon

Redactie
0

Een hobbyist met het pseudoniem xiaobo__ heeft van een Arduino met diverse shield modules een werkende mobiele telefoon gebouwd. De resultaten heeft hij inclusief uitgebreide handleiding om het apparaat na te bouwen op de website Instructables gezet. De behuizing voor zijn ‘ArduinoPhone’ komt uit een 3D-printer, de overige componenten zijn makkelijk via de elektronicazaak te bestellen.

De telefoon heeft een touchdisplay met de gangbare interface met twaalf toetsen. In een video wordt een iPhone gebeld en ook een binnenkomende oproep aangenomen. De benodigde broncode voor het programmeren van de telefoon heeft de maker op GitHub gepubliceerd. Zelfs bedienen met gebaren als naar links en rechts swipen is mogelijk.

Op de behuizing na zijn de onderdelen voor de zelfbouwtelefoon bij Seeed Studio of vergelijkbare elektronica-aanbieders te bestellen. Seeed Studio ondersteunt het project ook officieel.

Componenten:

  • Arduino Uno
  • 2,8″-TFT-touch-display
  • GPRS-shield
  • Grove-RTC (real time clock)
  • LiPo-Rider (oplaadmodule voor lithium-polymeer-accu)
  • behuizing (zelfbouw met 3D-printer)

De prijs voor de Arduino inclusief de extra benodigdheden (zonder behuizing) komt op zo’n 165 dollar.

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er