XS4ALL Moet Blijven werkt aan ideologische voortzetting

Marco den Teuling
0

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf. KPN wil XS4ALL opheffen en lijkt het niet te willen verkopen of voortbestaan. Bij klanten en andere sympathisanten zorgde de aankondiging voor veel ophef. De petitie om XS4ALL te laten bestaan, heeft al meer dan 52.000 ondertekeningen.

Het is zeldzaam dat klanten van een provider zo betrokken zijn bij het bedrijf. Maar XS4ALL heeft altijd een speciale positie ingenomen tussen Nederlandse providers. De provider ontstond vanuit een Nederlandse hackerorganisatie (Hack-Tic) en werd pas later onderdeel van KPN. Met XS4ALL verdwijnt de oudste nog bestaande Nederlandse internetprovider. Een exacte datum voor het opheffen van XS4ALL heeft KNP nog niet genoemd.

XS4ALL Scientology T-Shirt

T-Shirt XS4ALL vs Scientology, door JePe, CC BY-SA 3.0, Koppeling

XS4All voerde diverse acties en rechtszaken waarbij het opkwam voor consumenten, zoals tegen het aftappen van internetverkeer en het opslaan van telefonie- en internetgegevens. Bekend is ook de zaak waarbij XS4ALL door Scientology werd aangeklaagd, misschien ken je het T-shirt nog dat verscheen toen XS4ALL deze zaak won. XS4All mengde zich ook in de zaak tussen BREIN en Ziggo over het blokkeren van The Pirate Bay. Klanten konden bij XS4ALL ook voor hun eigen router of andere apparatuur kiezen.

Het nieuwe bedrijf dat actiecomité XS4ALL Moet Blijven wil oprichten zou de erfenis van XS4All moeten weerspiegelen. Volgens het comité zal het niet gericht zijn op economisch gewin, maar “ideologische standvastigheid”. De plannen zouden al vergevorderd zijn, inclusief een businessplan en geïnteresseerde investeerders. Voor updates kun je de website in de gaten houden van XS4ALL Moet Blijven.

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Lees ook

Asus B650 moederborden aangekondigd voor Ryzen 7000

Asus heeft een nieuwe lijn AMD B650 en 650E moederborden aangekondigd voor de nieuwe AMD Ryzen 7000 processors.

PowerPoint malware via muisbeweging – besmet zonder macro’s

Er is PowerPoint malware ontdekt die kwaadaardige code laadt en uitvoert na een muisbeweging, zonder macro's. De malware komt uit Rusland.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er