Xbox-controller verkrijgbaar in Apple Store

Daniel Dupré
0

Apple Xbox

De wereld op z’n kop: Microsoft hardware in de Apple Store. Recent heeft Apple de Xbox-controller van Microsoft in zijn assortiment opgenomen. De reden hiervoor is wellicht dat iOS 13, macOS 10.15 en tvOS 13 sinds kort ook officieel draadloze controllers van de grote gameconsole-fabrikanten ondersteunen. Naast de Wireless Controller van Microsoft wordt ook de Dualshock 4 van Sony ondersteund. Deze heeft Apple echter (nog) niet in zijn assortiment opgenomen.

Apple heeft kortgeleden zijn gameservice Apple Arcade gestart. De games hierin kun je ook met gamecontrollers bedienen. Eerder was het weliswaar ook mogelijk sommige controllers te gebruiken, maar support voor de populaire Xbox- en PlayStation-controllers was er niet en je kreeg ze hooguit aan de praat met extra software, maar ook dan niet altijd. Apple heeft de ondersteuning nu zelf geïmplementeerd.

De Draadloze Xbox-controller is in de Apple Store verkrijgbaar voor € 59,95.

Meer Apple- en Microsoft-nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

AppleGaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er