WK 2022 – zelf scoren met Google via je browser

Redactie
1

Het WK 2022 is begonnen en je kunt zelf meedoen. Google heeft een mini-game voor in de browser waarbij je punten kunt scoren voor jouw nationale elftal. Lees hoe je meespeelt en jouw elftal – in elk geval virtueel – aan een overwinning helpt.

WK 2022 voetbal mini game Google

De WK 2022 game van Google is alleen beschikbaar in een mobiele browser, want je hebt een touchscreen nodig om te swipen voor de bediening. Je hebt er geen snelle smartphone nodig, maar een goede touch sampling rate kan helpen bij het nemen van de penalty’s in de game. Zo checkt een smartphone met 60 Hz sampling rate elke 16,67 ms op input, maar gebeurt dat bij 120 Hz tweemaal zo vaak. Je kunt dit bij jouw smartphone checken met een app zoals Touch Sampling Rate Checker.

touch rate sampling WK game

WK 2020 spel van Google spelen

Om het spel te vinden tik je ‘World Cup’ in het zoekvak of de adresbalk van je mobiele browser. Behalve WK nieuws en zoekresultaten zie je dan rechtsonder op je scherm een blauw pictogram met een voetbal.

WK spel Google starten

Tik op de blauwe bal om de WK game te openen. Je kunt op de tab Resultaten zien hoeveel er door fans is gescoord voor teams in eerdere wedstrijden en bij Stand welke teams aan kop gaan. Om te spelen kies je op de tab Spelen een wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld nu al Nederland – Equador kiezen. Kies daarna je team en het spel begint.

Spelen van de WK mini game is simpel: swipe de bal in het doel langs de keeper. Na elke goal beweegt de keeper sneller. Als je mist is de game over, maar je kunt zo vaak je wilt opnieuw spelen.

Welk WK 2022 team is het populairst?

Als je niet het WK aan het kijken bent op het grote scherm, is Googles WK spel een leuke afleiding op je tweede scherm (kijk bij de beste WK tv deals als je een grotere tv zoekt).

Zoals je hierboven ziet is de game erg simpel en kun je gewoon opnieuw spelen als je een penalty mist. Het is vooral een snel tijdverdrijf tussendoor en een soort graadmeter voor welk team (in dit spel tenminste) de meest enthousiaste fans heeft.

Toen wij Nederland – Equador speelden was dat niet het Nederlandse team – dus als je fan van Oranje bent is er werk aan de winkel.

Veel plezier met Googles WK 2022 voetbal game!

Lees achtergrondinformatie, reviews en meer in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Black Friday Deals 2022: de beste deals voor je op een rijtje

Black Friday is een periode met aanzienlijk veel techdeals. Het is logisch dat je dan gauw het overzicht kwijtraakt. Gelukkig hebben wij van c't wat l...

Browsertrucs met ontwikkelaarstools in Chrome en Firefox

Download sneller video's of maak je eigen god-modus in games: met de ontwikkelaarstools kan iedereen zijn browser nieuwe kunstjes leren.

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Kiyan
Lezer
Kiyan

Nee