Winstgevend kwartaal voor Lenovo dankzij desktops

Daniel Dupré
0
Lenovo thinkpads

(Bron: Lenovo)

Een onverwachtse groei in de verkoop van computers heeft ervoor gezorgd dat Lenovo het afgelopen kwartaal een hoge omzet wist te behalen. De reden hiervoor is de voorbereiding op nieuwe importheffingen in de VS voor China.

Lenovo, ’s werelds grootste fabrikant van desktop-pc’s en laptops,  meldt dat het bedrijf heeft geprofiteerd van een verrassende groei in de vraag naar kant-en-klaar-systemen. Ondanks de krimpende markt voor pc’s, wist het Chinese bedrijf een groei in inkomsten met 77 miljoen dollar naar 162 miljoen dollar te behalen, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Marktexperts gaan ervan uit dat enkele bedrijven hun origineel later geplande pc-aanschaf naar voren hebben gehaald, om eventuele prijsstijgingen door het handelsconflict tussen de VS en China voor te zijn. De pc-markt is daardoor met 1,5 procent gegroeid.

Lenovo-baas Yang Yaning benadrukte in een gesprek met analisten dat de prijzen voor computers en smartphones zouden stijgen indien de Verenigde Staten aanvullende importheffingen zouden invoeren.

De omzet van Lenovo groeide in het eerste financiële kwartaal met vijf procent naar 12,5 miljard US-dollar. Het leeuwendeel hiervan kwam voort uit de pc-tak van het bedrijf, dat goed was voor 9,6 miljard dollar. Wat de smartphones betreft, was er juist sprake van een krimpende omzet: vergeleken met een jaar geleden daalde de omzet met bijna negen procent naar 1,5 miljard dollar. Het bedrijf verkoopt zijn smartphones onder andere onder de bekende merknaam Motorola.

 

Meer IT-nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er