De winnaars c’t lezers-awards 2021

Redactie
0

De winnaars van de c’t lezers-awards 2021 zijn bekend: grotere monitoren, Chromecast en kleine pc’s scoren hoog.


winnaars c’t lezers-awards 2021


De winnaars van de c’t lezers-awards 2021

De lezers van c’t hebben hun stem uitgebracht op een groot aantal producten op IT-gebied. Er kon gestemd worden binnen tien categorieën, waaronder monitoren en pc’s, maar ook multimedia, software en laptops. Een spannende strijd, maar de winnaars zijn nu bekend.

Duidelijke winnaars

Bij sommige categorieën waren er duidelijke winnaars, bij andere waren de verschillen kleiner. Bij de monitoren geeft de ProLite XUB2893UHSU van Iiyama aan dat er een (thuiswerk)trend lijkt te zijn naar grotere schermen (28-inch) met meer pixels (4K).

In de categorie Componenten ging het redelijk gelijk op, maar won de Pure Power 11 FM 750W voeding van be quiet!. Ook bij de laptops waren de verschillen klein, maar bleek de HP Aero 13 volgens de lezers van IT-magazine c’t het beste product.

Verrassing: Fritz!Box

In de categorie Multimedia won de flexibele Chromecast met Google TV duidelijk. De score van de FRITZ!Box 7590 AX was bij de categorie Netwerken hoger dan 50 procent, terwijl die router in Nederland formeel nog niet verkrijgbaar is.

Bij de categorie Opslag haalde de Samsung 870 EVO-ssd ook meer dan de helft van de stemmen.

Raspberry en Foscam

De kleine Raspberry Pi Pico deed het bij de pc’s goed, maar bij de randapparatuur streden de Foscam SD2 ip-camera en de Netatmo Slimme Video Deurbel tot het laatst om de winst – waarbij de eerste uiteindelijk won.

Software Linux

In de categorie Software was de Linux-distributie Zorin OS de verrassende winnaar. Dat bij de categorie Varia de powerbank 1000 Wireless van InfinityLab wint, past in deze tijd van hybride werken.

c’t lezers-awards 2021

Dit is het tweede jaar dat de c’t lezers-awards uitgereikt worden. Op www.ct.nl/lezersawards2021 zijn de resultaten te bekijken. Alle eerdere in c’t gepubliceerde reviews zijn online na te lezen.

Lees meer reviews in c't magazine 4/2023

Meer over

lezersawards

Deel dit artikel

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er