Windows op OS X met Retina-support

Redactie
0

De nieuwe versies van de virtualisatieprogramma’s voor de Mac, Parallels Desktop 8 en VMware Fusion 5, ondersteunen de Retina-resolutie van de nieuwe MacBook Pro. Je kunt nu op de virtuele Windows naar keuze de Retina-displayresolutie van 2880 × 1080 pixels gebruiken of de beeldverhoudingen die in de systeeminstellingen van de Mac geconfigureerd zijn.

Beide virtualisatieprogramma’s gebruiken USB 3.0 en zijn geoptimaliseerd voor OS X Mountain Lion als hostsysteem en Windows 8 als gastsysteem.

Parallels Desktop 8 kan overweg met de DirectX 10-commando’s die voor 3D-games relevant zijn, tot nu toe waren dat alleen de DirectX 9-commando’s. Welk invloed dat op weergave en performance heeft is nog onduidelijk. De in OS X 10.8 geïntroduceerde dicteerfunctie is nu ook in Windows-programma’s te gebruiken. Een website in Safari is met een klik in de knoppenbalk te openen in Internet Explorer onder Windows. De messagecentrale van de Mac laat ook meldingen uit de gastsystemen zien, wanneer er een nieuwe mail in Outlook binnenkomt, zie je die melding bijvoorbeeld ook op de desktop van Mac OS. Spotlight kan ook applicaties vinden die onder een virtuele Windows geïnstalleerd zijn. Een demoversie is beschikbaar op de Parallels-website.

Fusion 5 moet bij 3D-graphics en systeemperformance ongeveer 40 procent sneller zijn dan in de vorige versie. Ook het accumanagement is volgens de fabrikant verbeterd. OpenSuse en Ubuntu moeten van de nieuwe Linux graphics driver profiteren, vooral bij 3D-toepassingen.

Parallels Desktop 8 kost 80 euro (upgrade vanaf versie 5 voor 50 euro), VMware Fusion 5 is voor 45 euro (geen upgradekortingen) te koop.

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Gerard Benjamins
Lezer
Gerard Benjamins

L.S.,

Ik werk met Wings Platinum4 op een Windows computer.
Is het mogelijk om hiermee op mijn Mac met besturing OSX10.8 (Mountain Lion) onder virtueel Windows 7 via Parallels 8.0 en Directx 9 of 10 te werken ?
Op basis hiervan ga ik besluiten Parallels 8.0 wel of niet aan te schaffen.
In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Gerard benjamins