“Windows Blue krijgt weer startknop”

Redactie
0

Het is nog een gerucht, maar het ziet ernaar uit dat Windows 8.1 (‘Blue’) weer van een startknop wordt voorzien. In haar blog op zdnet.com schrijft Mary Jo Foley dat de befaamde en zeer gemiste knop, waarmee Windows zich jaren kenmerkte, mogelijk als optie terugkeert. Er zou echter nog geen definitieve beslissing zijn genomen. Op de vraag of je dan na een klik op de knop op de Metro-pagina belandt of juist het startmenu opengaat, werd geen antwoord gegeven.

In Duitsland had Microsofts persafdeling overigens ruim twee weken geleden al aangekondigd dat de startknop zou terugkeren. Dat bleek echter een 1-aprilgrap. Het softwarebedrijf heeft op het huidige gerucht nog niet gereageerd.

Daarnaast moet het met Windows 8.1 weer mogelijk zijn om bij het opstarten direct op het bureaublad te komen. De Russische website Microsoftportal.net zou hiervoor aanknopingspunten hebben gevonden in een systeembestand. Ook dit gerucht heeft Microsoft nog niet bevestigd.

Als je in Windows 8 nu ook al van de startknop en het startmenu wilt genieten en daarnaast direct het bureaublad wilt zien na het booten, moet je de hulp inroepen van bijvoorbeeld het opensource-programma Classic Shell of van Start Menu 8. Beide zijn gratis.

Zie voor een bespreking van Classic Shell ook het artikel ‘Vensters, geen tegels. Windows 8 gebruiken zonder Metro’ in c’t 12/2012 p. 56;  en voor Start Menu 8  c’t 4/2013 p. 29.

Deel dit artikel

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er