Windows 8 in productie

Redactie
0

Op woensdagavond 1 augustus (Nederlandse tijd) heeft Microsoft bekendgemaakt dat Windows 8 af is en in productie gaat. Dat betekent in eerste instantie dat pc-fabrikanten de code van Microsoft krijgen. Vanaf 15 augustus moeten ontwikkelaars met een MSDN-abonnement de definitieve versie (build 9200) kunnen downloaden. Tegelijkertijd wil Microsoft ook Technet-klanten voorzien en daar zelfs een trialversie aanbieden.

Op 16 augustus moet ook de Enterprise Edition voor klanten met Software Assurance te krijgen zijn. Vanaf 9 september staat Windows 8 ter beschikking voor klanten met een Volume License. Op 26 oktober moet de nieuwe Windows ook in de detailhandel en voorgeïnstalleerd op nieuwe pc’s te koop aangeboden worden. Als je voor die tijd nog een pc koopt, kun je een goedkopere upgrade krijgen.

Op 15 augustus wil Microsoft bovendien de definitieve versie van Visual Studio 2012 uitbrengen. Daarmee wordt de ontwikkeling van apps voor de nieuwe Windows-versie ondersteund. Microsoft heeft de bijbehorende Windows Store gisteren al officieel geopend. Om daar apps neer te kunnen zetten heb je wel de definitieve versie van Windows 8 nodig.

In c’t 9/2012 hebben we Windows 8 uitvoerig getest. We geven een overzicht van de nieuwe functies, we kijken naar de grafische interface Metro, vergelijken Windows 8 met iOS en Android en laten je zien hoe je Windows 8 zelf risicoloos kunt testen.

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Leon Stout
Lezer
Leon Stout

Hopelijk blijven downgrades naar Windows 7 mogelijk want het lijkt me sterk dat Windows 8 überhaupt gaat aanslaan zeker als ik de hele felle kritieken lees op verschillende forums en ook sprekende uit eigen ervaring met de testversie van Windows 8. De kritieken zijn deze keer vele malen feller en agressiever dan toen Vista en Windows 7 uitkwam. Je kunt rustig zeggen dat Windows 8 het meest controversiele OS is wat MS heeft uitgebracht gezien de niet bepaald milde reacties. Ik denk ook dan ook dat deze felheid die nu geuit op het nieuwe OS wel eens heel erg kan… Lees verder »