Windows 8 nu in MSDN en Technet en als testversie beschikbaar

Redactie
0

Abonnees van Microsoft MSDN en Technet kunnen vanaf vandaag de definitieve versie van Windows 8 downloaden. Je kunt kiezen uit de versies ‘Windows 8’, ‘Windows 8 Pro’ en ‘Windows 8 Enterprise’, in zowel een 32- als een 64bit-versie. ‘Windows 8’ en ‘Windows 8 Pro’ zitten in hetzelfde image – wat er geïnstalleerd wordt, wordt bepaald door de installatiekey. Deze moet daarom aan het begin van de installatie opgegeven worden, anders kun je niets installeren. De ISO-bestanden zijn afhankelijk van versie en taal circa 2,5 tot 3,5 GB groot. Er is ook een ISO voor Nederlands. Als de gezochte taalversie er niet bij zit, kun je op MSDN en Technet ook nog de taalpakketten downloaden, als iso.

Daarnaast stelt Microsoft een 90-dagen testversie van ‘Windows 8 Enterprise’ beschikbaar om te downloaden. Hiervoor heb je geen MSDN- of Technet-abonnement nodig, alleen een Live-I

D. Een upgrade vanaf de testversie naar een betaalde versie later is niet mogelijk. Als je Windows 8 wilt blijven gebruiken zul je de boel compleet opnieuw moeten installeren vanaf een gekochte installatie-dvd.

Vanaf 26. oktober moet de nieuwe Windows als retailversie en voorgeïnstalleerd op nieuwe pc’s in de detailhandel verkrijgbaar zijn. Als je voor die tijd een nieuwe pc koopt, krijg je een update-aanbieding. Een eerste review van de definitieve versie van Windows 8 staat in de laatste c’t 9/2012 op pagina 34.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Leon Stout
Lezer
Leon Stout

Ik sta me af te vragen of het ook mogelijk is als je begin volgend jaar een nieuwe pc nodig hebt of je dan kunt downgraden naar Windows 7.
Want het lijkt me echt heel sterk dat Windows 8 een succes gaat worden, dit wordt een herhaling van Windows Vista en toen kon je ook downgraden naar Windows XP.