Windows 8: Flash standaard actief

0

Vandaag brengt Microsoft een update uit voor Internet Explorer onder Windows 8 en RT. Hierdoor moet veel meer Flash-content standaard geactiveerd worden. De desktopversie van Internet Explorer onder Windows 8  staat dan alle Flash-inhoud zonder beperkingen toe. De desktopversie onder Windows RT en de Metro-variant op beide platforms blokkeren nog wel wat Flash-content, maar dat gaat om slechts vier procent van de sites.

Hiermee distantieert de softwareproducent zich nog verder van het bestaande beleid wat de ondersteuning van Flash betreft. Oorspronkelijk wilde het bedrijf  Flash in Internet Explorer helemaal niet meer ondersteunen. Dit strikte beleid had Microsoft al voor de lancering van Windows 8 versoepeld: Flash-content van sites die een aan Metro aangepaste interface bieden, kwamen op een compatibiliteitslijst van Microsoft terecht.

Microsoft noemt als reden voor deze nieuwe zet dat de meeste sites met Flash-content inmiddels geschikt zijn voor Windows 8 – ze zijn dus soepel via touch te bedienen. Slechts vier procent van de “duizenden websites” die Microsoft getest heeft, is niet compatibel met de zogeheten “Windows Experience”. Dit heeft er meestal mee te maken dat deze naast Flash ook nog andere plug-ins gebruiken. Web-ontwikkelaars vinden op MSDN adviezen hoe ze hun sites compatibel kunnen maken, mochten die door Internet Explorer geblokkeerd worden.

Deel dit artikel

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er