Windows 8 eind oktober in de winkel

Redactie
0

De laatste en definitieve ontwikkelversie van Windows 8, Release to Manufacturing (RTM), zal in de eerste week van augustus uitgebracht worden. Daarna zal,  zoals verwacht, de retailversie eind oktober in de winkels liggen.

Dat heeft Microsoft gisteren bevestigd op haar Wordwide Partner Conference in Toronto. Hierbij werd een hele reeks Windows 8-devices getoond  die ontwikkeld waren door de OEM-partners van het bedrijf. Hiertoe behoorden Ultrabooks van Acer, Sony en Asus en een Lenovo ‘Yoga’ notebook, dat omgevouwen kan worden tot een tablet.

De tijd tussen begin augustus en eind oktober is bedoeld voor Microsoft om extra language packs te certificeren en om de OEM’s tijd te geven om hun Windows 8-systemen verkoop klaar te maken.

Deel dit artikel

Lees ook

Internet en tv acties: de beste aanbieding internet en tv van dit moment

Door de inflatiecorrectie van veel internetproviders kan het interessant zijn om over te stappen. In dit artikel hebben we een aantal internet en tv a...

KPN inflatiecorrectie 2023: dit is wat je kunt verwachten als KPN-abonnee

Ook KPN komt met een inflatiecorrectie van 2023, net als de Ziggo inflatiecorrectie 2023. Wel beperkt KPN de prijsverhoging tot 6,4 procent in tegenst...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
anton
Lezer
anton

beste redactie is dit de orineele windows8
en wat kost die kan ik hem zo op pc zetten.
groete anton

Noud van Kruysbergen
Lezer
Noud van Kruysbergen

Dit gaat inderdaad over de definitieve versie van Windows 8. Definitieve prijzen zijn nog niet bekend, er is alleen een indicatie van een upgrade-versie voor Windows XP tot en met Windows 7 voor 40 dollar. We houden je op de hoogte.