Windows 8.1 in oktober verkrijgbaar

Redactie
0

Volgens een aankondiging van Microsoft zal de nieuwe versie van Windows vanaf 18 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn. Als officieel tijdstip voor de start meldt het bedrijf in de Windows-blog 12 uur ‘s middags Nieuw-Zeelandse tijd. In Nederland is het dan 2 uur ‘s nachts.

Windows 8.1 zal vanaf die dag als update via de Windows Store en als retail-versie in de winkels verkrijgbaar zijn. Tot dusver is niet bekend of abonnees van MSDN of TechNet de ISO-bestanden van Windows 8.1 al eerder kunnen downloaden .

Microsoft heeft eind juni pas een preview van Windows 8.1 uitgebracht. Een maand later volgde een testversie van Windows 8.1 Enterprise. Als je de preview al gebruikt, moet je volgens Microsoft de apps en programma’s bij de overstap op de definitieve versie opnieuw installeren. Dat is een verschil met de RT-apparaten, waarbij je wel moet kunnen upgraden zonder dat er iets verloren gaat.

Belangrijk kenmerk van Windows 8.1 is de terugkeer van de startknop en de mogelijkheid direct door te kunnen starten naar het bureaublad. Het startmenu komt met de update echter niet terug. Ook uit de leak met build 9471 die momenteel op internet circuleert, blijkt dat hieraan niets verandert. Deze versie voor Microsoft-partners van 26 juli toont wat betreft de functie van startknop en -scherm geen verschil met de preview van Windows 8.1 die voor iedereen toegankelijk is. Meer over de upgrade kun je lezen in de huidige c’t.

Deel dit artikel

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je de finale Spanje – Engeland geheel gratis

Wil je de wedstrijden van het EK 2024 (gratis) live kijken? In dit artikel lees je hoe je vandaag de finale Spanje - Engeland in de hoogste kwaliteit ...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er