Windows 365 Boot nu beschikbaar om te testen in openbare preview

Elwin Hodžić
0

Voor het eerst kunnen gebruikers Windows 365 Boot testen: pc’s kunnen zo worden ingesteld dat ze direct na het inloggen de clouddesktop van Microsoft starten. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat dit alleen nog beschikbaar is in een openbare preview.

Vereisten en configuraties voor deelname

Een van de vereisten om Windows 365 Boot te kunnen testen is de deelname aan het Windows Insider-programma (Dev Channel). Ook moeten beheerders de opstartfunctie in Microsoft Intune activeren en enkele configuraties maken.

Aan de andere kant zijn er geen ingewikkelde instellingen vereist op de lokale Windows 11 22H2, afgezien van de koppeling naar het Microsoft-account en de juiste licentie voor Windows 365. Na een herstart toont het inlogscherm transparant aan de gebruiker dat hij inlogt op een cloud-pc.

Naadloze overstap en voordelen van Windows 365

Met Windows 365 is het mogelijk om naadloos over te stappen tussen verschillende werkplekken. Dit komt omdat persoonsgegevens niet lokaal worden opgeslagen maar in de cloud.

Het enige wat hier wel bij om de hoek komt kijken is dat je maandelijks moet betalen voor een licentie in plaats van eenmalige licentiekosten zoals bij bijvoorbeeld Windows 11.

Flexibele instellingen en toewijzing in Azure Active Directory

Het is mogelijk om verschillende optionele instellingen te gebruiken. Zo kun je aangeven wanneer updates moeten worden geïnstalleerd en op welke tijden het systeem niet opnieuw mag worden opgestart, zodat het werk van de gebruiker niet wordt verstoord.

Indien gewenst kunnen ook profielen voor wifi-toegang en VPN worden opgeslagen en ook de voorkeurstaal voor Windows kan vooraf worden opgegeven. Bovendien kunnen beheerders hun cloud-pc’s direct toewijzen aan een bestaande of nieuwe groep in Azure Active Directory.

Waarschuwing en onbekende beschikbaarheid van Windows 365 Boot

Mocht je een bestaande Windows-computer als cloud-pc’s willen gebruiken, dan moet je eerst volledig de vorige installatie op afstand resetten na de eerste configuratie.

Wanneer Windows 365 Boot algemeen beschikbaar zal worden gesteld blijft voor nu echter nog wel onduidelijk.

Meer info over Windows 365 Boot

Voor meer informatie kun je terecht op de officiële blogpost van Microsoft.


Op de hoogte blijven omtrent alle ontwikkelingen van Windows 365? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er