Windows 11 update van februari: dit zijn de nieuwe functies

Redactie
0

De Windows 11 update van februari vernieuwt de taakbalk en de editor en brengt een nieuwe mediaspeler. Android-apps uit de Appstore van Amazon draaien ook op Windows 11, maar voorlopig alleen in de VS.


Windows 11 update februari


Grote update voor Windows 11 in februari

Microsoft heeft een eerste grote update voor Windows 11 uitgebracht. Deze zogenaamde feature-update maakt het gebruik van Android-apps uit de Appstore van Amazon mogelijk, maar voorlopig alleen in de VS.

Aanpassingen in Windows 11

Bovendien zijn de taakbalk, de mediaspeler en de teksteditor opnieuw vormgegeven. Microsoft belooft voortaan dit soort doorlopende updates uit te brengen, in plaats van alleen op twee vaste momenten per jaar een feature-upgrade te geven.

De Android-apps op Windows 11 maken nog deel uit van het openbare preview-programma van Microsoft en zijn beperkt tot apps uit de Appstore van Amazon en gebruikers in de Verenigde Staten. Microsoft belooft in zijn eigen blog de beschikbaarheid van de Amazon Appstore in de loop van het jaar uit te breiden.


Blijf op de hoogte van het nieuws over Windows 11!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Hogere systeemeisen voor Android-apps onder Windows 11

Bovendien zijn de systeemvereisten voor het gebruik van de Android-apps onder Windows 11 hoger dan voor het besturingssysteem zelf.

Volgens Ars Technica zijn moderne processoren zoals een Intel Core i3 van de achtste generatie of AMD Ryzen 3000, een ssd in plaats van een mechanische harde schijf, ten minste acht GB aan werkgeheugen en ondersteuning voor virtualisatie vereist.

Amazon en Microsoft gebruiken het ‘Windows Subsystem for Android’ voor de Android-toepassingen, een verdere ontwikkeling van het vroegere ‘Windows Subsystem for Linux’ (WSL).

Voorheen konden de Android-apps onder Windows 11 alleen worden uitgeprobeerd via het Insider-programma van Microsoft – ook alleen in de VS.

Taakbalk aangepast met februari update Windows 11

Microsoft heeft met de februari-update 2022—KB5010414 (OS Build 22000.527) ook de taakbalk uitgebreid. Er zijn nu weerberichten in de linkerhoek die vanzelf opengaan als de muis erover wordt bewogen.

Als de taakbalk links uitgelijnd is en niet langer gecentreerd, verschijnt het weersymbool aan de rechterkant. Als er meerdere monitoren zijn aangesloten, toont de taakbalk nu de datum en tijd op al deze monitoren.Microsoft heeft ook videobellen gemakkelijker gemaakt. De taakbalk krijgt een pictogram om de microfoon snel in en uit te schakelen.

Het eigen scherm delen binnen een teams-vergadering is mogelijk door simpelweg op de te delen app te klikken in de taakbalk.

Teksteditor herzien en nieuwe mediaspeler

Volgens Microsoft heeft de geïntegreerde teksteditor met de februari-update voor Windows 11 een verbeterde zoekfunctie gekregen, ondersteunt het de donkere modus en biedt het multi-level undo en redo, in plaats van de beperking tot de laatste wijziging.

De nieuwe mediaspeler vervangt de vorige apps Groove Music en Windows Media Player. Het ondersteunt audio en video en het ontwerp is beter aangepast aan de Windows 11 omgeving.

Microsoft is van plan ‘voortdurende innovatie’ voor Windows 11 in updates uit te brengen. Windows 10 kreeg slechts twee keer per jaar feature-updates. Dit is een koersverandering van de updatestrategie voor Microsofts besturingssystemen.

Windows 11 update is preview release

De Windows 11 feature update is een preview release. Gebruikers kunnen naar de update zoeken via Windows Update en de installatie handmatig starten. Een automatische update vindt niet plaats met de preview.


Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 downloaden: dit zijn de beste manieren om het te doen

Je zult je vast afvragen: Hoe download je Windows 11? En hoe krijg ik Windows 11 op mijn computer? Er zijn verschillende manieren om Windows 11 te dow...

Windows 11 herstelpunt maken: waarom het belangrijk is en hoe het moet

Je kunt later je computer terugzetten naar een eerdere, goed werkende situatie door een herstelpunt te maken in Windows 11. Wij laten je zien hoe je d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er