Windows 11 update brengt o.a. AI-zoekfunctie in de taakbalk

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft een nieuwe cumulatieve update voor Windows 11 uitgebracht met verschillende nieuwe functies. Hieronder valt onder andere de op AI aangedreven Bing-zoekfunctie die nu geïntegreerd is in de taakbalk van het besturingssysteem. Dit omvat ook de chatfunctie, waarmee gebruikers kunnen praten met de kunstmatige intelligentie en verdere informatie kunnen krijgen in de doorlopende tekst.

Phone-Link voor iOS in Windows 11

Microsoft voegt extra functies toe aan de nieuwe Windows-update, waaronder de uitbreiding van de iPhone-integratie in Windows 11. Hiermee kunnen iOS-gebruikers hun mobiele apparaat koppelen aan Windows om berichten te lezen en te versturen, te bellen en notificaties te ontvangen op de pc. In eerste instantie levert Microsoft alleen de Smartphone Link-update voor een beperkte groep testers als onderdeel van het Windows Insider-programma, maar het doel is om de beschikbaarheid in de loop van de tijd verder te vergroten.

Windows 11 widgets voor Meta en Spotify

Microsoft breidt de widgets uit die bereikbaar zijn via het weersymbool in de taakbalk, en voegt aanbiedingen van Meta en Spotify toe. Het bedrijf verbetert de aanraakbediening met nieuwe aanraakbewegingen en een voor aanraking geoptimaliseerde taakbalk. Het knipprogramma zou nu ook video-opnamen van het scherm mogelijk moeten maken, maar dit is nog niet bijgewerkt op onze testcomputer.

AI-zoekopdrachten in Windows 11 maar wel met het preview-programma

Binnen het bijbehorende preview-programma van Bing, kun je actief deelnemen door de Bing-chat te openen vanuit de taakbalk in de Edge-browser. Volgens een Microsoft-blog hebben al meer dan een miljoen mensen zich geregistreerd en maken nu gebruik van de AI-ondersteunde Bing-zoekfunctie. Het zoekvak is een van de meest gebruikte functies van Windows 11 met meer dan een half miljard maandelijkse gebruikers. Kunstmatige intelligentie moet nu zijn weg vinden. Microsoft verwacht dat honderden miljoenen Windows 11-gebruikers straks toegang zullen krijgen via de taakbalk, wat suggereert dat Microsoft het preview-programma van Bing aanzienlijk gaat uitbreiden.

Andere nieuwe functies van de nieuwe update

Microsoft verbetert de aanraakbediening met nieuwe aanraakbewegingen en een voor aanraking geoptimaliseerde taakbalk. Naast schermafbeeldingen kan het knipprogramma nu ook video-opnamen van het scherm maken. Na de update zijn meerdere tabbladen mogelijk in een editorvenster van Windows Kladblok, die geopend kunnen worden door op het plus-symbool te klikken.

Beschikbaarheid van de nieuwe update

De nieuwe functies zijn nu beschikbaar via de Windows 11-update-instellingen. De update moet handmatig worden geactiveerd. Half maart worden de nieuwe features breder uitgerold omdat Microsoft ze wil integreren in de maandelijkse beveiligingsupdate.Ontvang gratis nieuws, info en tips over Windows 11. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11 overzicht: installatie, versies, problemen en meer

Windows 11 is de opvolger van Microsofts Windows 10 besturingssysteem. Je vindt hier alle informatie en antwoorden over deze Windows-versie.

ChatGPT: malware laten programmeren door de bot van OpenAI

Volgens beveiligingsonderzoekers kunnen cybercriminelen gebruikmaken van de ChatGPT bot van OpenAI om malware te produceren. De eerste pogingen hierto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er