Windows 10: gratis upgrade

Noud van Kruysbergen
0

Het belangrijkste nieuws van de presentatie van Microsoft van gisteravond over Windows 10: het wordt een gratis upgrade voor Windows 7 en 8.1 en Windows Phone 8.1. Dat heeft voordelen voor zowel de consument, die nu met een en hetzelfde systeem op al zijn apparaten kan werken,voor de ontwikkelaar, die nog slechts voor één platform hoeft te ontwikkelen en geen rekening hoeft te houden met de eigenaardigheden van afzonderlijke versies, als voor Microsoft zelf, die nu nog maar één systeem hoeft te onderhouden en verder ontwikkelen.

Die gratis upgrade geldt overigens alleen “for the first year”, wat erop lijkt te wijzen dat er na dat eerste jaar wel betaald moet worden, oftewel dat Windows 10 een abonnementmodel krijgt à la Office 365, maar aan de andere kant geldt die gratis upgrade ook voor de levensduur van het apparaat. Echt duidelijk is dat nu nog niet, maar daar zal binnenkort ongetwijfeld meer bekend over worden.

Een testversie van Windows 10 komt de komende week uit, voor Windows Phone 10 zal dat de volgende maand zijn. We gaan met die testversies aan de slag en zullen daar in c’t uitgebreid verslag van doen.

windows10-logo

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er