Windows 10: gratis upgrade

Noud van Kruysbergen
0

Het belangrijkste nieuws van de presentatie van Microsoft van gisteravond over Windows 10: het wordt een gratis upgrade voor Windows 7 en 8.1 en Windows Phone 8.1. Dat heeft voordelen voor zowel de consument, die nu met een en hetzelfde systeem op al zijn apparaten kan werken,voor de ontwikkelaar, die nog slechts voor één platform hoeft te ontwikkelen en geen rekening hoeft te houden met de eigenaardigheden van afzonderlijke versies, als voor Microsoft zelf, die nu nog maar één systeem hoeft te onderhouden en verder ontwikkelen.

Die gratis upgrade geldt overigens alleen “for the first year”, wat erop lijkt te wijzen dat er na dat eerste jaar wel betaald moet worden, oftewel dat Windows 10 een abonnementmodel krijgt à la Office 365, maar aan de andere kant geldt die gratis upgrade ook voor de levensduur van het apparaat. Echt duidelijk is dat nu nog niet, maar daar zal binnenkort ongetwijfeld meer bekend over worden.

Een testversie van Windows 10 komt de komende week uit, voor Windows Phone 10 zal dat de volgende maand zijn. We gaan met die testversies aan de slag en zullen daar in c’t uitgebreid verslag van doen.

windows10-logo

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er