Windows 10 Fall Creators Update

Redactie
0

Fall_Creators_Update

Komende herfst zal een volgende grote update voor Windows 10 verschijnen, de Fall Creators Update. Voor deze tweede Creators Update belooft Microsoft een betere integratie van Android, iOS en Linux en een nieuwe app voor foto’s en video’s.

Afgelopen week werd in Seattle weer de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Build gehouden. Traditioneel doet Microsoft licht Microsoft hier een tikje van de sluier op van de nabije en iets minder nabije toekomst. Een van de nieuwtjes was de aankondiging dat de volgende grote update voor Windows 10 komende herfst al verschijnt. De belangrijkste vernieuwing in  deze Fall Creators Update is de verbeterde samenwerking van Windows 10-computers met mobiele apparaten die op Android en iOS draaien. Via Cortana moet je bij het werken met documenten, apps en websites naadloos kunnen doorwerken als je tussen een Windows-, Android- of iOS-toestel wisselt.

Clipboard in de cloud

Met het nieuwe klembord kun je data heel makkelijk tussen de verschillende platforms uitwisselen. Hierdoor zou je geen mailtje (met bijlage) meer aan jezelf hoeven sturen om gegevens van je desktop op je telefoon te krijgen of vice versa. Op mobiele apparaten kunnen ontwikkelaars API’s gebruiken om de data direct in apps verder te gebruiken. Als voorbeeld liet Microsoft Swiftkey op Android zien. Met die app kun je op je telefoon een tekst plakken die je op Windows 10 hebt geknipt.

Windows Timeline

Met Timeline kun je je computer naar een willekeurig tijdstip in het verleden terugzetten. Zodoende kun je naadloos aan een ouder project verder werken. Dat moet volgens Microsoft volledig crossplatform werken.

Linux in de Windows Store

Ook de samenwerking met Linux moet verbeterd worden. Ubuntu moet voortaan via de Windows Store verkrijgbaar zijn en makkelijker via het Windows-subsysteem voor Linux te installeren zijn. Dat geldt in ieder geval voor de Pro- en Enterprise-versies van Windows. Bovendien kun je Linux-commandlineprogramma’s onder Windows uitvoeren. Andere distributies zoals Suse en Fedora moeten volgen. Microsoft wil bovendien het aanbod in de Windows Store verder uitbreiden. Zo moeten onder andere Spotify, Autodesk Sketchbook en de SAP Digital Boardroom in de Windows Store beschikbaar komen.

Automatische videobewerking met Story Remix

Ten slotte wil Microsoft als opvolger van MovieMaker uit de Windows Essentials-suite een nieuwe app voor foto’s en video’s uitbrengen. Met deze ‘Creative App’  moet je op een simpele manier albums en video-story’s kunnen samenstellen, er muziek onder zetten en het resultaat verfraaien met 3D-objecten.

De app monteert films, gebaseerd op automatisch herkende gezichten. Hij kan ook via 3D-tracking CGI-effecten toevoegen die door andere gebruikers gemaakt zijn. De functie Story Remix kan bovendien muziek toevoegen. En de montage van video’s aanpassen als de gebruiker het tempo van de muziek verandert. Met het automatisch herkennen van lachende gezichten kunnen interessante scènes gevonden en ingebouwd worden. De app zit gratis in de Fall Creators Update voor Windows 10.

Story_Remix

Met de nieuwe Creative App voor foto’s en video’s moet je op een simpele manier albums en videostory’s kunnen samenstellen. Je kunt er muziek onder zetten en ze verfraaien met 3D-objecten.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er