Will.i.am brengt smartwatch met muziekdienst

Noud van Kruysbergen
0

the-pulseDe Amerikaanse rapper en hiphopproducent William James Adams Jr. – beter bekend onder zijn artiestennaam Will.i.am – heeft een eigen smartwatch gelanceerd, de Puls.

In het artikel van nieuwssite The Verge staat te lezen dat het apparaat volgens Will.i.am zelf geen horloge is, maar een ‘manchet’. Het heeft een gebogen display en beschikt over 16 GB opslagruimte, 1 GB werkgeheugen en een gps-chip. Als besturingssysteem zou Android gebruikt worden, niet Android Wear, het smartwatchbesturingssysteem van Google.

Bijzonder is dat hij ook een chip voor mobiele telefonie heeft, zodat je er via de ingebouwde microfoon en luidspreker ook mee kunt bellen en internetten zonder dat je een aangesloten smartphone nodig hebt.

De Puls moet eind dit jaar in Amerika en Engeland uitkomen in de kleuren  zwart, wit, roze en blauw, de prijs is nog onbekend. Een filmpje van de introductie vind je hier.

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er