Wi-Fi Alliance presenteert wpa3

Alieke van Sommeren
0

De nieuwe beveiligingstechniek wpa3, vervanger van wpa2, is door de Wi-Fi Alliance gepresenteerd.

De nieuwe techniek moet onder andere gaan beschermen tegen het offline kraken van wachtwoorden met een dictionary attack. De certificering is nu nog optioneel en niet verplicht, maar zodra meer apparaten de overstap gaan maken komt daar verandering in. Wpa3 is beschikbaar in een Personal- en Enterprise-versie.

De Wi-Fi Alliance had ook nog een andere techniek aan te kondigen:  Easy Connect. Dit moet het eenvoudiger maken om apparaten zonder scherm of uitgebreide interface aan draadloze netwerken toe te voegen. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld door een qr-code te scannen.

Meer over

Wifi

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er